Linte cu kaizer afumat

de Ina in Mancaruri cu carne, 26 Mar 2011 | 5385 vizualizari

 

Luna trecuta am descoperit lintea. In fapt, tot Costel e "vinovatul", pentru ca el mi-a comandat retete cu linte, care i-au facut lui cu ochiul prin reviste :P
Nu regret ca am incercat, chiar mi-au placut retetele incercate ;)
Aceasta e doar una din ele...

 

INGREDIENTE

  • 250 g linte verde
  • 100 g kaizer afumat
  • 1 morcov mare
  • o ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • o bucata de telina
  • o cutie cu rosii in bulion
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit legumele

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte cu kaizer afumat:

Lintea se lasa la inmuiat cateva minute intr-un vas cu apa calduta, apoi se scurge apa si se repeta procedeul de cateva ori. Apa va iesi destul de murdara, de fiecare data :D


Curatam legumele, le spalam si le taiem rondele fine. ( eu le-am feliat la robot ) .


Feliem kaizerul.


Incingem putin ulei , in care vom cali legumele cu putina sare, apoi adaugam kaizerul si lasam sa se rumeneasca putin si acesta. Adaugam rosiile tocate marunt impreuna cu o cana cu apa si lasam sa fiarba inca 5 minute. Scurgem bine lintea si o adaugam peste legume si kaizer , condimentam cu piper, cimbru maruntit , foi de dafin si lasam sa mai fiarba cca 30 minute, pana se inmoaie lintea si capata consistenta fasolei fierte. Din cand in cand adaugam apa si mestecam , lintea marindu-si volumul foarte mult.


Oprim focul si potrivim de sare, apoi presaram marar verde.


Servim fierbinte , cu muratura.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Linte cu kaizer afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

diaconta 1

27.03.2011, 22:21

pai cred ca ar fi cazul sa incerc si eu lintea

mamaieelena 1

28.03.2011, 23:13

mena29 1

14.04.2011, 22:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole boabe cu afumatura