Linte cu kaizer afumat

de Ina in Mancaruri cu carne, 26 Mar 2011 | 5079 vizualizari

 

Luna trecuta am descoperit lintea. In fapt, tot Costel e "vinovatul", pentru ca el mi-a comandat retete cu linte, care i-au facut lui cu ochiul prin reviste :P
Nu regret ca am incercat, chiar mi-au placut retetele incercate ;)
Aceasta e doar una din ele...

 

INGREDIENTE

  • 250 g linte verde
  • 100 g kaizer afumat
  • 1 morcov mare
  • o ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • o bucata de telina
  • o cutie cu rosii in bulion
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit legumele

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte cu kaizer afumat:

Lintea se lasa la inmuiat cateva minute intr-un vas cu apa calduta, apoi se scurge apa si se repeta procedeul de cateva ori. Apa va iesi destul de murdara, de fiecare data :D


Curatam legumele, le spalam si le taiem rondele fine. ( eu le-am feliat la robot ) .


Feliem kaizerul.


Incingem putin ulei , in care vom cali legumele cu putina sare, apoi adaugam kaizerul si lasam sa se rumeneasca putin si acesta. Adaugam rosiile tocate marunt impreuna cu o cana cu apa si lasam sa fiarba inca 5 minute. Scurgem bine lintea si o adaugam peste legume si kaizer , condimentam cu piper, cimbru maruntit , foi de dafin si lasam sa mai fiarba cca 30 minute, pana se inmoaie lintea si capata consistenta fasolei fierte. Din cand in cand adaugam apa si mestecam , lintea marindu-si volumul foarte mult.


Oprim focul si potrivim de sare, apoi presaram marar verde.


Servim fierbinte , cu muratura.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Linte cu kaizer afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

diaconta 1

27.03.2011, 22:21

pai cred ca ar fi cazul sa incerc si eu lintea

mamaieelena 1

28.03.2011, 23:13

mena29 1

14.04.2011, 22:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Varza noua cu afumatura in vas roman