Linzer cu visine

de Panacris in Prajituri, 6 Mar 2012 | 5391 vizualizari

 

Colegele si prietenii mei asteapta in fiecare an ziua de 5 martie cu mare interes, deoarece le pregatesc faimoasa mea varianta de linzer cu visine. Fiindca acum sunteti si voi prietenii mei va transmit virtual cate o feliie si va destanui reteta!

 

INGREDIENTE

  • unt 300 gr
  • zahar 300 gr.
  • zahar vanilinat 2 plicuri
  • oua 4 bucati
  • praf de copt 1 plic
  • coaja si zeama de la 1 lamaie
  • faina 600 gr.
  • visine fara samburi 500 g
  • gelatina rosie 2 pliculete
  • apa 400 ml
  • zahar 6 linguri
  • migdale macinate 300 gr.
  • zahar vanilinat 1 plic
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linzer cu visine:

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie.  Se pune făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai mult de jumătate din cocă se întinde şi se aşează într-o tavă tapetată cu unt şi făină sau doar cu foaie de pergament. Se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 15 minute, până se albeşte.

Intre timp se prepara gelatina rosie conform instructiunilor de pe plic si se lasa sa se racoreasca un pic. Visinile scurse de zeama se amesteca cu gelatina preparata si migdalele macinate.  Umplutura se pune peste foaia coapta. Restul de aluat se sfarama sau rade deasupra prajiturii. Se presara zahar vanilat si se reintroduce prajitura la cuptor ptr cca. 15 minute la foc potrivit.

 

 

TIPS-URI

1

migdalele se pot inlocui cu nuca 

RETETA IN IMAGINI

Linzer cu visine-0
Linzer cu visine-1
Linzer cu visine-2
Linzer cu visine-3
Linzer cu visine-4
Linzer cu visine-5
Linzer cu visine-6
Linzer cu visine-7
Linzer cu visine-8

COMENTARII (20)

VERONICA2607

VERONICA2607 1

07.03.2012, 10:42

delicioasa, savuroasa, extra-mega buna...vreau si eu o firimiturica macar

Panacris

Panacris 1

07.03.2012, 11:27

Multumesc de aprecieri! Vero, o visina a mai ramas

Cris2711

Cris2711 1

07.03.2012, 12:57

Cat imi place mie aluatul de deasupra ,il fac si eu cu putin zahar si scortisoara,Linzer cunosc si eu si e fantastica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!