Lipie de orez spaniola

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 22 Iul 2010 | 5613 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 l supa de carne
  • 300 g orez cu bobul rotund
  • sare, piper macinat
  • 1 legatura patrunjel
  • busuioc
  • 80 g cascaval ras
  • 3 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie de orez spaniola:

Se curata ceapa si se toaca marunt. Se caleste intr-un vas mare, intr-o lingura de ulei fierbinte, pana se inmoaie, apoi se adauga usturoiul curatat si pisat.


Se da in clocot supa de carne. Intre timp se varsa orezul peste ceapa si se prajeste timp de cateva minute amestecand continuu.


Se adauga treptat supa fierbinte, amestecand continuu. Se adauga o noua portie de supa doar cand orezul a absorbit toata zeama precedenta. Se fierbe timp de aprox. 25 minute, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la racit.


Se spala verdeturile, iar frunzele se toaca marunt, apoi se omogenizeaza cu orezul, alaturi de cascaval si oua.


Se scot cate doua linguri cu varf din amestecul cu orez, iar din acestea se formeaza lipii cu mana umeda. Apoi lipiile se prajesc in uleiul ramas timp de aprox. 5 minute, timp in care se intorc o data.

 

TIPS-URI

1

540 kcal/portie

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie de orez spaniola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Corinuta 1

24.09.2010, 09:33

Multumesc Gouda

adry88 1

18.05.2011, 21:37

Bya Ralu 1

22.08.2012, 20:59

am salvat reteta trebuie facuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti in staniol