Lipie pentru saorma

de cccris in Pizza, 9 Feb 2010 | 10184 vizualizari

 

E cea goala in interior. Minunata!

 

INGREDIENTE

  • 250 - 300 gr apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 600 gr faina
  • 1 pliculet drojdie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie pentru saorma:

Daca aveti masina de piine sau mixer special e simplu sa puneti totul la framintat. Trebuie sa obtineti o coca ca la piine, sa nu se lipeasca de peretii vasului, deci mai adaugati apa sau faina dupa nevoie.


Se lasa coca la crescut 20 min, timp in care incingeti la maxim cuptorul.


Intindeti foi subtiri de marimea dorita, le puneti in tava tapetata cu faina sau cu hirtie de copt, le mai lasati 5 min la crescut. Se pun in cuptor, la cel mai inalt nivel, citeva minute, foarte putine. Se umfla rapid, le lasati putin sa se rumeneasca ( le mai verificati pe fund ), le scoateti, le intepati usor cu furculita si le acoperiti cu un prosop pt a ramine moi, bune de rulat la saorma.


Daca va plac crocante nu le mai acoperiti.

 

TIPS-URI

1

nu uitati sa incingeti cuptorul la maxim.

2

am vrut sa fac a doua zi saorma, dar nu mai era asa flexibila si nu am mai putut sa o rulez. In concluzie trebuie tinuta in punga la rece (ca la magazin), sa nu se usuce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie pentru saorma" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

silvi0ara 1

14.02.2010, 23:10

Am salvat reteta.

alinut 1

29.05.2010, 14:48

la favorite normal pt k imi place shaorma f mult.
am o intrebare: cate grame are pliculetul de drojdie k difera de la firma la firma si as vrea sa nu dau gres.
ms mult

cccris 1

20.06.2010, 11:26

al meu are 7g, de la oetker. Dar orice drojdie folosesti sa fie antitatea corespunzatoare pt 500gr faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Oreo