Aperitiv lipii cu branza si ceapa

de Rahela Velicu in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2016 | 26551 vizualizari

 

Cat de gustoase sunt aceste lipii. Pentru realizarea lor m-am inspirat din reteta Jamilei si am scris-o si pe site-ul meu http://noiinbucatarie.ro/lipii-cu-branza-si-ceapa/

 

INGREDIENTE

  • 525 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1 plic de drojdie uscata (7g)
  • 70 g ulei
  • 1 ou
  • 500 g branza
  • 4 fire de ceapa verde
  • sare
  • 50 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv lipii cu branza si ceapa:

Mai intai pregatim aluatul. Incalzim laptele foarte putin si dizolvam drojdia in el. Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si oul. Amestecam si adaugam si uleiul si un praf de sare si framantam putin. Aluatul este moale, dar nelipicios. Daca este lipicios, mai adaugati un praf de faina.

Lasam la dospit in loc calduros pentru 40-50 de minute.

Branza o dam prin razatoarea mare si o amestecam cu ceapa tocata marunt.

Dupa ce s-a dospit aluatul, trecem la pregatirea lipiilor. Rupem putina coca si o intindem cu facaletul pe blatul pe care am presarat faina din abundenta . In mijlocul foii intinse punem 1 lingura cu varf sau chiar 2 linguri de branza cu ceapa si unim toate colturile. Intoarcem cu partea unita in jos si intindem din nou cu facaletul. Procedam la fel pana terminam aluatul si formam toate lipiile umplute.

Punem cate o lipie in tigaia incinsa si unsa cu un strop de ulei. O intoarcem si pe partea cealalta si o lasam 4-5 minute la foc mic pe fiecare parte. Le coacem la fel pe toate.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sunt foarte gustoase si simple, fara umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv lipii cu branza si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Borek