Lipii cu telemea si seminte

de Valclaudia in Piine, 30 Mai 2014 | 1397 vizualizari

 

satioase si foarte gustoase

 

INGREDIENTE

  • 400 ml apa calduta
  • cca 250 gr. telemea de vaca data pe razatoarea fina
  • 1 lingurita zahar
  • sare dupa gust
  • cca.600 gr. faina alba
  • 1 lingura seminte de in maruntite (trecute prin robot)
  • 100 gr. fulgi de secara sau de ovaz
  • 1 pachetel drojdie proaspata
  • 4 linguri de ulei
  • 1 ou
  • seminte de in, fulgi de secara, seminte de susan, sare grunjoasa pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii cu telemea si seminte:

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.


Adaugam apa calduta, fulgii de secara sau de ovaz, semintele de in maruntite.


Branza telemea rasa se adauga si ea in castron, apoi punem faina cat este nevoie (cca 600 gr.) si framantam un aluat destul de moale dar elastic.


La final punem si ulei,lingura cu lingura, lasam la dospit 20-30 minute,apoi desprindem bucati din aluat dupa marimea dorita, le trecem usor prin faina pe masa de lucru infainata si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Ungem lipiile cu oul bautut, presaram seminte de in si susan, sare grunjoasa si fulgi de secara ori de ovaz si dam tava la copt in cuptorul preincalzit pentru celputin 30 min pana se rumenesc frumos.


Sunt tare gustoase,


pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii cu telemea si seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

31.05.2014, 06:52

_Alina_ 1

31.05.2014, 12:04

elucubratiiculinare 1

31.05.2014, 12:40

super bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Painea Soacrei