Lipii cu telemea si seminte

de Valclaudia in Piine, 30 Mai 2014 | 4141 vizualizari

 

satioase si foarte gustoase

 

INGREDIENTE

  • 400 ml apa calduta
  • cca 250 gr. telemea de vaca data pe razatoarea fina
  • 1 lingurita zahar
  • sare dupa gust
  • cca.600 gr. faina alba
  • 1 lingura seminte de in maruntite (trecute prin robot)
  • 100 gr. fulgi de secara sau de ovaz
  • 1 pachetel drojdie proaspata
  • 4 linguri de ulei
  • 1 ou
  • seminte de in, fulgi de secara, seminte de susan, sare grunjoasa pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii cu telemea si seminte:

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.

Adaugam apa calduta, fulgii de secara sau de ovaz, semintele de in maruntite.

Branza telemea rasa se adauga si ea in castron, apoi punem faina cat este nevoie (cca 600 gr.) si framantam un aluat destul de moale dar elastic.

La final punem si ulei,lingura cu lingura, lasam la dospit 20-30 minute,apoi desprindem bucati din aluat dupa marimea dorita, le trecem usor prin faina pe masa de lucru infainata si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem lipiile cu oul bautut, presaram seminte  de in si susan, sare grunjoasa si fulgi de secara ori de ovaz si dam tava la copt in cuptorul preincalzit pentru celputin 30 min pana se rumenesc frumos.

Sunt tare gustoase,

pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii cu telemea si seminte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine rustica frantuzeasca