Paine pentru sandwichuri

de La Ancuta in Piine, 20 Dec 2011 | 1819 vizualizari

 

La multi ani Bucataras!!! Gaby a adus tortul, eu vin cu painea proaspata ... sa vedem cine aduce sarea? :))

 

INGREDIENTE

  • 280 g faina tip 650
  • 200 g faina neagra
  • 125 g lapte
  • 125 g apa
  • 55 g unt
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 25 g drojdie proaspata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pentru sandwichuri:

Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in putin lapte caldut si lasam 5 minute sa creasca.


Intr-un castron cernem faina. Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia activata. Incepem sa framantam si adaugam laptele si apa caldute iar apoi sarea. Framantam pana se omogenizeaza ira la final adaugam untul topit, dar nu fierbinte.


Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.


Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut, la loc caldut, pana isi dubleaza volumul.


Dupa ce a dospit rasturnam aluatul pe blatul de lucru si framantam putin, pentru a scoate aerul. Dam aluatului o forma lunguiata si il asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Crestam cu un cutin foarte ascutit si lasam la crescut inca 15-20 de minute.


Coacem painica in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 30 de minute.


Scoatem painea pe un gratar si lasam la racit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pentru sandwichuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

La Ancuta 1

30.12.2011, 00:26

Laura

Corinuta 1

10.01.2013, 21:27

bine arata! tre sa o incerc!

Valclaudia 1

09.06.2013, 18:01

foarte bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu mac si cascaval