Live prepelite la cuptor! 195 comentarii :)))

de Gusti in Mancaruri cu carne, 6 Feb 2010 | 24623 vizualizari

 

Oana, Iri, Bucataras si Cata le-au pus gind rau unor prepelite ... Ramineti pe receptie pentru desfasurarea retetei ...

 

INGREDIENTE

  • 10 prepelite
  • struguri albi
  • struguri negri
  • cartofi mari
  • bacon
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Live prepelite la cuptor! 195 comentarii :))):

Bucataria Irinei este gazda ... Cind a intrat Cata si a vazut prepelitele a exclamat: "Pfaaa, p-astea le maninc ca pe mici, 4 va rog" . Atmosfera este spectaculoasa, in camerele celelalte Mateiutz, Vladutz si Stefanuc darima casa :))))

Buey, care ne-ati dat o furculita :))))? Prepelitele au costat cam 5 lei bucata zice Iri, cea care le-a procurat.

In paralel cu prepelitele, fetele pregatesc un sufleu de morcovi si cartofi, dar si snitele de curcan la cuptor, ca sa mincam totusi ceva daca nu ne iese reteteta cu micile zburatoare :))) ... Ma simt ca un Ilie Dobre si am impresia ca le incurc :)))) cu laptopul pe masa din buacatarie ....

Hahaha, deja am crescut in ochii publicului la 3 furculite ... Multumiiimmm.

Bucataras Oana in plina actiune. Prepara cuiburile din cartofi in care se vor odihni prepelitele in cuptor. Cartofii i-am luat azi din Billa, fiind niste monstri efectiv :))

Intre timp, Iri a umplut prepelitele cu struguri albi, dupa ce, inainte, le-a condimentat cu sare si piper.Le-a legat picioarele, iar Ioana a uns cartofii cu unt topit

Reteta acum:

1. Se curata cartofii de coaja, se spala si se usuca, apoi se scobesc astfel pregatind "cuibusorul" prepelitei

2. Prepelitele se spala, se curata de maruntaie si se dau cu sare si piper

3. Se topesc 100 grame de unt si se ung cartofii

4. Se umplu prepelitele cu boabe de struguri si li se leaga picioarele

5. Se invelesc prepelitele in bacon si se fixeaza in "cuibul" de cartofi cu o scobitoare. Apoi se ung cu ulei de masline

6. Se pun la cuptor circa o ora (180 de grade), apoi se adauga in vas boabe de struguri si se mai dau la cuptor 20-30 de minute

Prima melodie propusa de Lumi ....



Apoi DJ Gaby :))))


Iar daca e bal, bal sa fieeeeeeeeeeeeee: Antonia si Tom Boxer!


Dedicatie de la Cataaaa :)))))))))))

Sa continuam cu reteta ... Prepelitele au fost invelite in bacon, fixat cu o scobitoare. Apoi asezate in cuiburi si puse in vasul roman. In acest moment au fost bagate la cuptor


Ancutza, a carei zi de nastere e pe 9 februarie, La multi ani anticipat Ancutaaa!, propune o noua melodie cu Antonia:

Iar daca tot sintem la sarbatoriti, miine este ziua Adinuteeeei!!!!!!!! La multi ani, Adinutaaa!!!


Feteloooooooooooooor, pregatiti-va sa va aruncati parul in aeeeeeeeeeer. Ala propune o bestiala melodie rock, Mihaaa, esti pe faza?



Ramo_Cata a propus o superba Maria Tanase. Ridicati paharele in aeeeeerrrrr!!!!


Hahahahaha, Miha dedicatie pentru finu' si nashu' hahaha

Brindusa propune un Pink

Si dedicatie de la Catalin pentru nashuuu :))))))))))))))

Oana a trecut la dans la cererea lui Danyyyy :)))))

Dupa vreo 40 de minute la cuptor, moment in care a intervenit Iri si le-a stropit cu vin alb si le-a aruncat niste boabe de struguri printre, aratau asa:

Iar dupa alte 20 de minute erau asa (le mai lasam 5 minute):

Poza finalaaaaaaaaaaaaaaa

Si am inchis masa cu un tooooorttt ciocolatoooos:

Si acum o dedicatie pentru Iri, stringeti fetele in brate  baieti (zice Iri)

Dedicatie de la Cata pentru.... Cataaaaaaaaa :))))))))))))

TIPS-URI

1

 aroma strugurilor proaspeti se potriveste perfect cu prepelitele. Sint dulci si suculenti 

Daca ti-a placut reteta noastra "Live prepelite la cuptor! 195 comentarii :)))" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (219)

Lia_ 1

20.11.2013, 14:01

am gasit postarea asta intr-un meniu; ma uitam dupa prepelite ca mancam des cand eram copil (tata si bunicul vanau)

... 12924 vizualizari

si ce vorbaret era bucataras in 2010

Krystyan Trendy 1

20.11.2013, 14:12

aici a fost petrecere mare avea si de ce sa fie ...la cum arata poza finala si colac peste prepelite.. Tort

diaconta 1

20.11.2013, 14:13

Lia)) si-ti dai seama ca eu nu eram pe site atunci,s-ar fi scris un intreg volum
Bucatarasul a fost mai vorbaret pana spre finalul lui 2011,dup-aceea s-a facut cam scump la vedere

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prepelite la cuptor