Pulpa de porc la tava ~ Reteta cu nr. 400

de Ina in Mancaruri cu carne, 20 Ian 2014 | 2644 vizualizari

 

Reteta cu nr. 400 nu s-a nimerit a fi un desert, ci o mancare consistenta, care cred ca e pe placul oricui. *** Preparata astfel, carnea de porc nu va fi fada, uscata, iar sosul cu vin va merge de minune alaturi de un piure cremos de cartofi.

 

INGREDIENTE

  • o bucata pulpa de porc ( 1,4 kg )
  • sos de rosii
  • 150 ml vin rosu
  • o capatana de usturoi
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la tava ~ Reteta cu nr. 400:

Spalam pulpa de porc si o portionam, apoi asezam bucatile de carne intr-o tava unsa cu ulei.

Condimentam cu sare, piper, boia de ardei si cimbru, dupa care adaugam vinul si completam cu apa, astfel incat carnea sa fie cuprinsa aproape in totalitate de lichid.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor, pentru cca 40 minute.

Cand carnea este suficient de fiarta, indepartam folia de aluminiu si adaugam in tava 500 ml suc de rosii facut in casa ( natural, usor acrisor). Curatam usturoiul  si-l feliem, apoi imprastiem feliile pe suprafata carnii  si punem tava iar in cuptor, fara folie, pana se rumeneste frumos ( inca aproximativ 15 minute ).

Servim cu piure de cartofi.

 

TIPS-URI

1

Daca bucata de pulpa are si grasime, friptura va fi si mai gustoasa .

RETETA IN IMAGINI

Pulpa de porc la tava ~ Reteta cu nr. 400-0
Pulpa de porc la tava ~ Reteta cu nr. 400-1
Pulpa de porc la tava ~ Reteta cu nr. 400-2
Pulpa de porc la tava ~ Reteta cu nr. 400-3
Pulpa de porc la tava ~ Reteta cu nr. 400-4
Pulpa de porc la tava ~ Reteta cu nr. 400-5
Pulpa de porc la tava ~ Reteta cu nr. 400-6
Pulpa de porc la tava ~ Reteta cu nr. 400-7
Pulpa de porc la tava ~ Reteta cu nr. 400-8
Pulpa de porc la tava ~ Reteta cu nr. 400-9
Pulpa de porc la tava ~ Reteta cu nr. 400-10
Pulpa de porc la tava ~ Reteta cu nr. 400-11

COMENTARII (43)

Lia_

Lia_ 1

29.01.2014, 08:44

pe gustul meu

delia64

delia64 1

25.02.2014, 11:42

Panacris

Panacris 1

10.02.2015, 13:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!