Loukoumades (gogoşi cu miere)

de florian in Dulciuri, 15 Dec 2010 | 19935 vizualizari

 

Sunt convins că cei care au ajuns pe tărâmurile Eladei au văzut în colţuri de stradă chioşcuri unde se vând gogoşele cu miere şi scorţişoară. Este un desert comun acolo, ieftin şi bun.
Mi-am dat seama că sunt în fapt gogoşi cum face mamaie la ţară...gogoşi la linguriţă - cum zice ea.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr iaurt gras
  • 2 ouă
  • 25 grame drojdie
  • 1 linguriţă praf copt (1 pliculeţ)
  • 250 gr făină
  • un praf sare
  • o linguriţă zahăr
  • miere şi scorţişoară după gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Loukoumades (gogoşi cu miere):

Reţeta este simplă şi dacă aveţi musafiri îi puteţi încânta oricând cu aşa ceva. Aveţi nevoie de 300 de grame de iaurt (cât mai gras), două ouă, 25 de grame de drojdie proaspătă, o linguriţă cu vârf de praf de copt, 250 grame de făină, un praf de sare, o linguriţă de zahăr, miere şi scorţişoară.

Ouăle se bat cu sarea, drojdia se desface împreună cu linguriţa de zahăr, iar apoi se amestecă cu iaurtul şi toate cu ouăle. Urmează praful de copt şi făina şi le amestecăm energic. Aluatul este moale, ceva mai gros decât smântâna...

Punem ulei mult la încins şi după ce s-a încins lăsăm focul mic. Luăm din aluat cu ajutorul unei linguriţe pe care o trecem prin apă.
Când se rumenesc frumos le scoatem pe un şervet absorbant, iar apoi le aşezăm frumos pe o farfurie, le garnisim cu miere şi dăm o ploaie uşurică de scorţişoară.

Le servim călduţe, însoţite cu o limonadă rece sau un suc de portocale. Să aveţi poftă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Loukoumades (gogoşi cu miere)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spirale cu mere