Rolls cinnamon

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 4 Mai 2011 | 1826 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 460 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 65 ml lapte caldut
  • 70 g unt/margarina topita
  • 125 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 80-100 g zahar
  • Un praf de sare
  •  Umplutura :
  • 100 g zahar
  • Scortisoara
  • 2 linguri unt
  •  Glazura:
  • 125 g crema de branza
  • 70 g unt
  • 75 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rolls cinnamon:

Aluat:



Manual:



Ingredientele uscate se amesteca,la fel si cele lichide.Intr-un castron incapator se pun ingredientele uscate,se face o adancitura in mijloc si se toarna ingredientele umede; se amesteca cu o lingura de lemn(cat se poate), apoi se fraamanta cu mana 15 minute.



Aluatul se lasa in castron, la loc cald pana isi dubleaza volumul.



La masina de paine:



In cuva masinii se pun ingredientele umede si sarea,apoi faina,zaharul si drojdia.Se seteaza la progamul de framatare si dospire(1 ora si 30 minute).



Aluatul dospit se rastoarna pe masa infainata si se intinde intr-un dreptunghi. Zaharul se amesteca cu scortisoara.



Untul se topeste partial si se unge foaia cu el,apoi se presara amestecul de zahar si scortisoara; se ruleaza cat mai strans cu putinta, apoi se taie rulouri cu ajutorul unui fir de ata.



Rulourile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la loc cald 20 minute. Intre timp se porneste cuptorul. Tava se aseaza pe nivelul din mijloc,iar dedesubt se pune o cratita cu apa calda.

Rulourile se coc aprox 35 minute,la foc moderat(nu mariti focul J )



Glazura:



Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra apoi se adauga crema de branza si se continua mixarea. Glazura se pune pe rulourile calde si se presara cu nuca tocata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rolls cinnamon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

05.05.2011, 12:35

bune bune

MIUTA 1

06.05.2011, 00:46

cristiana_dana 1

06.05.2011, 15:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mere