Rolls cinnamon

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 4 Mai 2011 | 4738 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 460 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 65 ml lapte caldut
  • 70 g unt/margarina topita
  • 125 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 80-100 g zahar
  • Un praf de sare
  •  Umplutura :
  • 100 g zahar
  • Scortisoara
  • 2 linguri unt
  •  Glazura:
  • 125 g crema de branza
  • 70 g unt
  • 75 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rolls cinnamon:

Aluat:

Manual:

 Ingredientele uscate se amesteca,la fel si cele lichide.Intr-un castron incapator se pun ingredientele uscate,se face o adancitura in mijloc si se toarna ingredientele umede; se amesteca cu o lingura de lemn(cat se poate), apoi se fraamanta cu mana 15 minute.

 Aluatul se lasa in castron, la loc cald pana isi dubleaza volumul.

La masina de paine:

 In cuva masinii se pun ingredientele umede si sarea,apoi faina,zaharul si drojdia.Se seteaza la progamul de framatare si dospire(1 ora si 30 minute).

 Aluatul dospit se rastoarna pe masa infainata si se intinde intr-un dreptunghi. Zaharul se amesteca cu scortisoara.

 Untul se topeste partial si se unge foaia cu el,apoi se presara amestecul de zahar si scortisoara; se ruleaza cat mai strans cu putinta, apoi se taie rulouri cu ajutorul unui fir de ata.

 Rulourile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la loc cald 20 minute. Intre timp se porneste cuptorul. Tava se aseaza pe nivelul din mijloc,iar dedesubt se pune o cratita cu apa calda.
 Rulourile se coc aprox 35 minute,la foc moderat(nu mariti focul J )

Glazura:

 Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra apoi se adauga crema de branza si se continua mixarea. Glazura se pune pe rulourile calde si se presara cu nuca tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rolls cinnamon" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pere imbatate cu sos de vin