Macarons

de Brindusa in Prajituri, 30 Dec 2011 | 6469 vizualizari

 

Azi continua lupta mea cu macarons- ii. E a doua oara cand fac, si au iesit mai bine decat la inceput. Jumatate din compozitie am lasat-o alba si jumatate am colorat-o cu colorant roz. Nici acum nu sunt multumita de rezultat, pentru ca cei albi s-au prabusit total in urma coacerii. Adica sunt goi pe dinauntru si partea de deasupra s-a crapat si a cazut la fund :(

Nu inteleg de ce cei roz au ramas intacti si sunt foarte buni. Poate ma ajutati voi sa rezolv misterul ;)

 

INGREDIENTE

  • 100 g albusuri, lasate la temperatura camerei 24 de ore
  • 110 g faina de migdale (eu am rasnit migdale decojite cu rasnita de cafea)
  • 165 g zahar pudra
  • 50 g zahar tos
  • colorant alimentar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru crema rapida de ciocolata:
  • 150 g smantana grasa
  • 100 g ciocolata neagra
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macarons:

Amesteca faina de migdale cu zaharul pudra si cerne-le printr-o sita (strecuratoare mai deasa)


Pune albusurile intr-un vas foarte curat (nu din plastic) si bate-le pana devin o spuma usoara. Adauga jumatate din zaharul tos si mixeaza la viteza mare 3 minute. Adauga si restul de zahar si mai mixeaza 3 minute. In aceasta etapa bezeaua se poate colora si se pot adauga esente. Eu am ales s-o colorez roz si sa-i dau aroma de vanilie.


Adauga amestecul de migdale si zahar in doua transe, amestecand cu spatula. In final bezeaua isi va pierde putin din volum si va fi putin curgatoare. Nu trebuie amestecata prea mult, ca sa nu se lase de tot.


Se umple un cornet de ornat si se foloseste un varf rotund (no 11 am folosit eu).


Tavile se acopera cu hartie de copt. Se fac cercuri de bezea de 5-6 cm diametru. Vei avea nevoie de 2 tavi de aragaz.


Se lasa bezelele sa stea la temperatura camerei cam 1-2 ore, pana ce prind o pojghita si nu mai sunt lipicioase.


Incalzeste cuptorul la 150 C si coace macarons -ii 10 minute.


Lasa-i sa se raceasca in tava, abia apoi ii poti scoate cu usurinta de pe hartia de copt.


Pentru crema incalzeste smantana, pune in ea ciocolata si las-o sa se topeasca. Amesteca bine, apoi lasa crema la racit. Cu ea lipeste macarons- ii doi cate doi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

31.12.2011, 09:32

mena29 1

01.01.2012, 22:25

Eu nu am facut inca si deci nu am idee de ce nu au iesit bine cei albi insa asti sunt minunati

MIUTA 1

28.03.2014, 12:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu spanac si mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:56

Negresa cu unt de arahide

de Lau 9

ieri la 21:37

Papanași fierți

de Meea 4

ieri la 21:15

RETETA RECOMANDATA
Macarons cu ciocolata Cote D'Or