Macarons de ciocolată

de Catalina L in Dulciuri, 2 Ian 2016 | 613 vizualizari

 

Franta a cucerit lumea cu niste prajiturele rotunde, crocante la exterior, moi la interior, lipite doua cate doua cu diferite tipuri de creme.
Preparate din albus de ou, zahar si pudra de migdale, macarons au fost create, nu in Franta, cum s-ar crede, ci undeva intr-o manastire de calugarite din Venetia, in secolul VIII.
O contributie esentiala la ceea ce sunt, azi, macarons a avut Louis Ernest Laduree. 
Cofetar, patiser si brutar, acesta a fost, cu certitudine, primul care a lipit doua macarons cu o crema la mijloc, si a creat astfel forma finala a prajiturii. Se intampla in 1868, la Paris.
Tot el a pus bazele unui celebru lant de cofetarii, care exista si azi, in Franta, in Europa, dar si pe alte continente. Laduree a creat si variantele sarate, lipite cu pateu de gasca si pasta de trufe.
Azi, macarons sunt prezentate in zeci de combinatii arome si culori, cu lamaie, fistic, cacao sau ciocolata, si alte zeci de arome si culori.
Macarons sunt foarte populare in Japonia, unde pudra de migdale a fost inlocuita cu pudra de alune. In Belgia, macarons sunt preparate intr-o formula mai lejera, cu mai putin zahar si mai multe migdale.
(sursa: http://www.ziare.com/)

 

INGREDIENTE

  • 3 albușuri de ou
  • 200 g zahăr pudră
  • 125 g pudra fina de migdale
  • 30 g de zahăr
  • 15 g pudra de cacao
  • colorant alimentar rosu
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macarons de ciocolată:

Se cern într-un bol zahărul pudră şi cacaua, apoi se amestecă migdalele măcinate foarte fin.


Se bat albuşurile adaugand treptat cele 30g de zahar până când se întăresc bine.


Punem 20 de picaturi de colorant rosu si amestecam.


Se presara treptat peste albusuri ingredientele uscate și se amestecă cu o spatulă până când amestecul devine neted.


Se tapetează o tavă mare (doua mici)cu hârtie de copt.


Se pune amestecul într-un posh sau o pungă mare de plastic, căreia i se taie un colţ.


Se şpriţează în tavă discuri mici, cu diametrul de 3-4 cm, lăsând spaţiu între ele.


Se lasa sa se usuce între 30 și 45 de minute.


Am lăsat ușa cuptorului întredeschisă timp de 7 minute ( puneți o lingură de lemn în ușa cuptorului) apoi l-am închis.


Le scoatem si le lasam sa se raceasca putin. Pentru a le dezlipi foarte usor, puteti turna un pic de apa sub hartia de copt.


Lasăti-le să se usuce cu susul in jos pe o farfurie.


Lipiți 2 cate 2 cu: Nutella sau cu crema ganache de ciocolata.


Serviti cu o cafea.....

 

TIPS-URI

1

mi-au iesit 40- deci 20 de macarons

Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Bunica 1

02.01.2016, 21:11

Tare bune!

Catalina L 1

03.01.2016, 11:22

multumesc la toti

MotanLaOale 1

03.01.2016, 13:33

bune bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec umed cu pere şi vişine