Macarons de ciocolată

de Catalina L in Dulciuri, 2 Ian 2016 | 4127 vizualizari

 

Franta a cucerit lumea cu niste prajiturele rotunde, crocante la exterior, moi la interior, lipite doua cate doua cu diferite tipuri de creme.
Preparate din albus de ou, zahar si pudra de migdale, macarons au fost create, nu in Franta, cum s-ar crede, ci undeva intr-o manastire de calugarite din Venetia, in secolul VIII.
O contributie esentiala la ceea ce sunt, azi, macarons a avut Louis Ernest Laduree. 
Cofetar, patiser si brutar, acesta a fost, cu certitudine, primul care a lipit doua macarons cu o crema la mijloc, si a creat astfel forma finala a prajiturii. Se intampla in 1868, la Paris.
Tot el a pus bazele unui celebru lant de cofetarii, care exista si azi, in Franta, in Europa, dar si pe alte continente. Laduree a creat si variantele sarate, lipite cu pateu de gasca si pasta de trufe.
Azi, macarons sunt prezentate in zeci de combinatii arome si culori, cu lamaie, fistic, cacao sau ciocolata, si alte zeci de arome si culori.
Macarons sunt foarte populare in Japonia, unde pudra de migdale a fost inlocuita cu pudra de alune. In Belgia, macarons sunt preparate intr-o formula mai lejera, cu mai putin zahar si mai multe migdale.
(sursa: http://www.ziare.com/)

 

INGREDIENTE

  • 3 albușuri de ou
  • 200 g zahăr pudră
  • 125 g pudra fina de migdale
  • 30 g de zahăr
  • 15 g pudra de cacao
  • colorant alimentar rosu
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macarons de ciocolată:

Se cern într-un bol zahărul pudră şi cacaua, apoi se amestecă migdalele măcinate foarte fin.

Se bat albuşurile adaugand treptat cele 30g de zahar până când se întăresc bine.

Punem 20 de picaturi de colorant rosu si amestecam. 

Se presara treptat peste albusuri ingredientele uscate și se amestecă cu o spatulă până când amestecul devine neted.

Se tapetează o tavă mare (doua mici)cu hârtie de copt.

Se pune amestecul într-un posh sau o pungă mare de plastic, căreia i se taie un colţ.

Se şpriţează în tavă discuri mici, cu diametrul de 3-4 cm, lăsând spaţiu între ele.

Se lasa sa se usuce între 30 și 45 de minute.

Am lăsat ușa cuptorului întredeschisă timp de 7 minute ( puneți o lingură de lemn în ușa cuptorului) apoi l-am  închis. 

Le scoatem si le lasam sa se raceasca putin. Pentru a le dezlipi foarte usor, puteti turna un pic de apa sub hartia de copt.

Lasăti-le să se usuce cu susul in jos pe o farfurie. 

Lipiți 2 cate 2 cu: Nutella sau cu crema ganache de ciocolata. 

Serviti cu o cafea.....

TIPS-URI

1

mi-au iesit 40- deci 20 de macarons

Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie