Macrou afumat

de Ina in Peste, 2 Ian 2011 | 60124 vizualizari

 

Pentru ca ne place mult macroul afumat , iar cel din comert este extrem de sarat, am ales sa-l prepar in casa . Este o reteta simpla si foarte gustoasa. ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. de macrou congelat
  • sare de bucatarie
  • o afumatoare pe rumeguş  de fag
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou afumat:

    Macroul il decongelam si-l curatam de mate. Indepartam si capul, dar ii lasam coada. ( Il putem atarna foarte bine la fum legandu-l de coada.  Eu i-am taiat si coada si am fost nevoita sa-l strapung pentru a-l tine la fum.)

    Il presaram bine cu sare, atat in interior cat si-n exterior, apoi il lasam la rece doua zile, pentru a-si trage singur sarea. Dupa doua zile il spalam bine de sare, il stergem si-l agatam la fum pentru cca 24 ore, in functie de cat de afumat il dorim.  

    Se poate servi simplu, ca aperitiv.

    Se pastreaza foarte bine in frigider, ambalat individual, in folie alimentara. 

    Va garantez ca este mult mai gustos decat cel din comerţ .

P.S.  De afumatoare s-a ocupat tata-socru, asa ca nu stiu sa dau prea multe detalii :P

TIPS-URI

1

Rumegusul de fag este foarte bun pentru afumarea preparatelor din carne

2

Spalati pestele inainte de afumare, pentru a indeparta excesul de sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou afumat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi cu peste afumat si masline