Sturion pe placa de sare

de Panacris in Peste, 21 Iul 2019 | 2553 vizualizari

 

Un pește regal, din păcate de acvacultură, dar tot la fel de bun de savurat.
Am vrut să-l prepar simplu, ca să-i simt gustul real. Daaa, are gust de pește de Dunăre ;) Bunnnn, mai ales că nu are oase ;) E un peste tare bun de inclus in "meniu pentru copii" ;) mai ales ca n-are oase și scăpați de o grijă ;) 

 

INGREDIENTE

  • Sturion file cca. 500 g,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Placă de sare de la Praid (e bună și cea de Himalaya).
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sturion pe placa de sare:

Sturionul curățat se pune la gătit pe placa de sare preîncălzită în cuptor la 250 g, cca. 10 minute. După cca. 10 minute, bucățile de sturion se întorc și se stropesc cu un pic de ulei de măsline, lăsîndu-se la gătit încă 10 minute la 200 g.

Sturionul se servește după gustul fiecăruia cu lămâie sau mujdei ;), pâine, mămăligă sau cartofi natur cu sos de capere.

Cum spuneam mai sus, daaa, are gust de pește de Dunăre ;) Bunnnn, mai ales că nu are oase ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sturion pe placa de sare" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de ton la gratar