Macrou afumat

de costi7hector in Peste, 14 Noi 2016 | 365 vizualizari

 

Nevestica mea e cea cu postatul retetelor dar am zis sa postez si eu ceva simplu si sa ma laud cu afumatoarea mea, rudimentara, urata pe afara, dar care face o “afumatura” delicioasa :) Daca aveti ceva de afumat va astept la noi sa facem putin fum...

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati macrou,
  • 4 linguri sare grunjoasa,
  • 2 l apa,
  • afumatoare
  • rumegus.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou afumat:

Se curata pestele, fara sa ii taiem capul. Preparam o saramura din 2 l apa si 4 linguri sare grunjoasa. Aruncam pestele in ligheanul cu apa sarata si il “uitam” acolo cateva ore, eventual pana a doua zi. Eu l-am tinut cateva ore. Pregatim  focul la afumatoare, prindem fiecare bucata de peste cu cate o sfoara si introducem pestele in afumatoare. Il uitam acolo 3-4 zile, fara sa uitam sa mentinem fum continuu :p Fiind prima oara cand am facut l-am tinut 2 zile, e foarte bun si asa, dar daca il tineti 3-4 zile va fi si mai bun. :) Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Macrou afumat-0
Macrou afumat-1
Macrou afumat-2
Macrou afumat-3
Macrou afumat-4
Macrou afumat-5
Macrou afumat-6
Macrou afumat-7
Macrou afumat-8
Macrou afumat-9
Macrou afumat-10

COMENTARII (13)

mirela0911

mirela0911 1

16.11.2016, 08:26

Trebuie sa fie tare bun!

Panacris

Panacris 1

23.11.2016, 19:06

Ina

Ina 1

08.01.2017, 13:51

Excelent!
Nu conteaza cat de rudimentara e afumatoare, important e sa faca treaba buna . Nici noi n-am fi vrut sa cumparam una noua, dar nu ne pricepeam nici sa facem, n-aveam nici unde s-o montam si nici din ce sa facem... Dar acum chiar nu regretam investitia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!