Macrou afumat

de costi7hector in Peste, 14 Noi 2016 | 2570 vizualizari

 

Nevestica mea e cea cu postatul retetelor dar am zis sa postez si eu ceva simplu si sa ma laud cu afumatoarea mea, rudimentara, urata pe afara, dar care face o “afumatura” delicioasa :) Daca aveti ceva de afumat va astept la noi sa facem putin fum...

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati macrou,
  • 4 linguri sare grunjoasa,
  • 2 l apa,
  • afumatoare
  • rumegus.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou afumat:

Se curata pestele, fara sa ii taiem capul. Preparam o saramura din 2 l apa si 4 linguri sare grunjoasa. Aruncam pestele in ligheanul cu apa sarata si il “uitam” acolo cateva ore, eventual pana a doua zi. Eu l-am tinut cateva ore. Pregatim focul la afumatoare, prindem fiecare bucata de peste cu cate o sfoara si introducem pestele in afumatoare. Il uitam acolo 3-4 zile, fara sa uitam sa mentinem fum continuu :p Fiind prima oara cand am facut l-am tinut 2 zile, e foarte bun si asa, dar daca il tineti 3-4 zile va fi si mai bun. :) Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mirela0911 1

16.11.2016, 08:26

Trebuie sa fie tare bun!

Panacris 1

23.11.2016, 19:06

Ina 1

08.01.2017, 13:51

Excelent!
Nu conteaza cat de rudimentara e afumatoare, important e sa faca treaba buna . Nici noi n-am fi vrut sa cumparam una noua, dar nu ne pricepeam nici sa facem, n-aveam nici unde s-o montam si nici din ce sa facem... Dar acum chiar nu regretam investitia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Macrou afumat