Macrou (Carapau)cu orez tomat

de cristeena20 in Peste, 2 Sep 2012 | 4394 vizualizari

 

Recent am descoperit acest peste oceanic..este foarte savuros si fara multe oase. Cei foarte mici sunt buni doar prajiti, iar cei medii si mari sunt foarte buni la gratar.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pestisori de macrou
  • faina
  • ulei, sare
  • lamaie
  • 2 cani orez
  • 2 rosii medii
  • 1/2 ceapa
  • 2 linguri pasta de tomate
  • coriandru verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou (Carapau)cu orez tomat:

- pestisorii se spala si se tin in sare cca 3-4 ore

- se incinge ulei si pestisorii se dau prin faina , apoi se prajesc in ulei incins.Se scot intr-un vas in care am asezat un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul.

- intre timp se prepara orezul. Intr-o cratita se pune ulei de masline, ceapa tocata marunt si se calesc pana se inmoaie , apoi se adauga rosiile taiate cubulete, se mai lasa 2-3 minute pana se inmoaie . Adaugam pasta de tomate (eventual putin bulion de asemenea) si adaugam orezul . Adaugam apa (la 2 cani de orez -4 cani de apa) si punem sare, piper dupa gust. Cand incepe sa fiarba reducem focul la minim. Amestecam din cand in cand . Cand e gata se adauga frunze de coriandru tocate marunt. 

-Se serveste alaturi de pestisori. Acest orez e bun alaturi de orice tip de peste.Cand servim pestele punem zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou (Carapau)cu orez tomat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de macrou cu sos de smântână şi usturoi