Macrou cu cartofi aromati si mix de legume

de gaby_duceag in Peste, 21 Noi 2012 | 8255 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati macrou
  • o lamaie
  • 3-4 linguri sos de soia
  • faina alba
  • faina porumb
  • ulei
  • 10 cartofi
  • o lingurita praf usturoi
  • o lingurita boia de ardei
  • jumatate lingurita rozmarin
  • o punga mix de legume congelate
  • o lingura margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou cu cartofi aromati si mix de legume:

Am spalat, decapitat :)) si curatat pestele.


Doua bucati le-am taiat de-a lungul sirei spinarii, iar doua le-am portionat in bucati mai mici.


Am amestecat sucul de la lamaie cu sosul de soia si-am uns bine pestele. L-am dat la rece pentru o ora.


Intre timp am curatat cartofii si i-am taiat in bucati mai mari (nu taiati pai).


Am pregatit in acelasi timp doua tigai cu ulei (una pentru cartofi, alta pentru peste) si o craticioara pentru mixul de legume - trebuie sa fie gata toate odata. ps. plus ceaunul pentru mamaliga :P


Bucatile de peste taiate mai mici le-am dat printr-un amestec de faina de grau cu faina de porumb. Le-am prajit pe ambele parti la foc mediu.


In cratita pentru cartofi am pus mai mult ulei si am lasat sa se infierbante bine dupa care am plonjat cartofii scursi bine. Cand erau usor rumeniti am adaugat praful de usturoi, boiaua si rozmarinul. I-am lasat pana au devenit aurii si bine patrunsi.


Am topit margarina in craticioara si-am calit 7-8 minute mixul de legume. Am condimentat cu sare si piper.


Cand trecuse pe jumatate timpul de prajire al pestelui si cartofilor am infierbantat grilul si am pus celelalte bucati de macrou.


Le-am lasat cate 7-8 minute pe fiecare parte.


Am servit pestele cu cartofi, mix de legume, mamaliga si mujdei de usturoi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou cu cartofi aromati si mix de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

feliciacristea46 1

27.04.2013, 14:49

dar dece ai facut pestele in doua feluri ?si prajit si la gril ?

Bya Ralu 1

31.07.2013, 11:53

ce super arata

Krystyan Trendy 1

03.11.2013, 12:01

arata bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos olandez, salsa de porumb si ardei si orez Basmati