Macrou cu cartofi aromati si mix de legume

de gaby_duceag in Peste, 21 Noi 2012 | 13337 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati macrou
  • o lamaie
  • 3-4 linguri sos de soia
  • faina alba
  • faina porumb
  • ulei
  • 10 cartofi
  • o lingurita praf usturoi
  • o lingurita boia de ardei
  • jumatate lingurita rozmarin
  • o punga mix de legume congelate
  • o lingura margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou cu cartofi aromati si mix de legume:

Am spalat, decapitat :)) si curatat pestele.

Doua bucati le-am taiat de-a lungul sirei spinarii, iar doua le-am portionat in bucati mai mici.

Am amestecat sucul de la lamaie cu sosul de soia si-am uns bine pestele. L-am dat la rece pentru o ora.

Intre timp am curatat cartofii si i-am taiat in bucati mai mari (nu taiati pai).

Am pregatit in acelasi timp doua tigai cu ulei (una pentru cartofi, alta pentru peste) si o craticioara pentru mixul de legume - trebuie sa fie gata toate odata. ps. plus ceaunul pentru mamaliga :P

Bucatile de peste taiate mai mici le-am dat printr-un amestec de faina de grau cu faina de porumb. Le-am prajit pe ambele parti la foc mediu.

In cratita pentru cartofi am pus mai mult ulei si am lasat sa se infierbante bine dupa care am plonjat cartofii scursi bine. Cand erau usor rumeniti am adaugat praful de usturoi, boiaua si rozmarinul. I-am lasat pana au devenit aurii si bine patrunsi.

Am topit margarina in craticioara si-am calit 7-8 minute mixul de legume. Am condimentat cu sare si piper.

Cand trecuse pe jumatate timpul de prajire al pestelui si cartofilor am infierbantat grilul si am pus celelalte bucati de macrou.

Le-am lasat cate 7-8 minute pe fiecare parte.

Am servit pestele cu cartofi, mix de legume, mamaliga si mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou cu cartofi aromati si mix de legume" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos olandez, salsa de porumb si ardei si orez Basmati