Macrou marinat

de Dana_Retetegg in Peste, 30 Noi 2011 | 8716 vizualizari

 

Stiu ca necesita putin timp pana e gata, insa merita sa-l incercati! Cu siguranta asteptarea merita din plin!

 

INGREDIENTE

  • peste macrou (eu am avut 2 pesti care au cantarit impreuna 1.100 gr),
  • 40 ml ulei de masline,
  • 250 ml otet,
  • 3 linguri de sare,
  • foi de dafin,
  • boabe de piper,
  • ienibahar,
  • morcovi,
  • ceapa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou marinat:

Dupa ce m-am vaitat vreo 2 ore la mama ca vai nu prea as vrea sa curat pestele, s-a oferit ea sa face operatiunea :)) Ca sa faca toata treaba l-a si portionat si spalat:))



De aici m-am ocupat eu de procedeul de marinare.



Am pus o oala cu apa la fiert, am lasat sa clocoteasca apoi am oprit focul.



Am trecut fiecare bucata de peste prin oala cu apa fierbinte, am scufundat-o 1 minut si apoi am asezat-o intr-o caserola incapatoare cu capac.



Cand am terminat operatiunea oparirea, am pus in caserola peste bucatile de peste sare si ulei.



Pe foc am incalzit otetul in care am pus foile de dafin, piperul si ienibaharul.



Am turnat amestecul peste bucatile de peste in caserola, am tocat un morcov rondele si o ceapa julien.



Am pus capacul caserolei, am agitat-o de 2-3 ori si am bagat-o la frigider.



Am lasat sa stea la frigider 3 zile, insa in fiecare zi am mai agitat caserola de 2-3 ori.



Cand am servit, am spalat putin bucatile de peste ca sa nu mai se simta gustul de otet foarte puternic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou marinat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Lau 1

01.12.2011, 14:39

arata bine

mirela0911 1

01.12.2011, 17:22

cat de bine arata

Dana_Retetegg 1

01.12.2011, 22:58

Multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Marinata de macrou