Madlene

de Merisor in Prajituri, 22 Mar 2015 | 3922 vizualizari

 

Daca tot am primit forma de madlene, am zis s-o si utilizez, dar mi-ar mai trebui patru ca sa coc mai multe odata. :)))
Bine, as fi putut sa le mai fac si in forme de briose, dar imi plac mai mult cum arata in forma de madlene.
Am facut aceasta reteta de doua ori, odata cu aroma de lamaie, preferatele mele si a doua oara cu aroma de vanilie, cele de fata.

Urmeaza a treia oara cu aroma de portocala.

Sunt tare bune, dar dispar repede.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 400 gr faina
  • 3 oua
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • In plus:
  • 1-2 linguri zahar cu aroma de vanilie, pentru ornat
Portii: 100
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene:

Aducem toate ingredientele la temperature camerei cu cel putin o ora inainte de preparare.


Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la topirea zaharului.


Laptele il punem pe foc impreuna cu untul, dar nu il lasam pana la topirea definitiva a untului, doar il incalzim putin, apoi il lasam sa se raceasca, astfel ca si untul se va topi pe parcurs.


Adaugam laptele cu untul peste oua si le mixam pentru omogenizare, apoi adaugam esenta si cernem faina impreuna cu praful de copt, mixand in continuare.


Va iesi un aluat ceva mai gros decat cel de clatite, pe care il lasam 20 de minute la odihnit, apoi cu o lingurita, umplem formele de madlene, razant si le vom coace pentru 20 de minute la 180 de grade.


Cand sunt reci, le vom pudra cu zahar cu aroma de vanilie.


Sunt tare bune si de efect

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

mihaelar63 1

23.03.2015, 15:44

Perfecte pentru cafeluta

Pushaa 1

23.03.2015, 22:06

anca_rm 1

25.03.2015, 08:38

ce prezentare
, foarte faine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste de casa, cu hribi si bacon
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu pesto si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:11

Chifle aperitiv cu mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 00:40

Rulouri crocante din castraveți pentru iarnă

pe 13.08 la 19:05

Fudge cu ciocolata si afine

pe 13.08 la 18:23

Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra

pe 13.08 la 18:14

RETETA RECOMANDATA
Madlene cu ciocolata si apa de flori de portocal