Madlene

de merisor in Prajituri, 22 Mar 2015 | 3379 vizualizari

 

Daca tot am primit forma de madlene, am zis s-o si utilizez, dar mi-ar mai trebui patru ca sa coc mai multe odata. :)))
Bine, as fi putut sa le mai fac si in forme de briose, dar imi plac mai mult cum arata in forma de madlene.
Am facut aceasta reteta de doua ori, odata cu aroma de lamaie, preferatele mele si a doua oara cu aroma de vanilie, cele de fata.

Urmeaza a treia oara cu aroma de portocala.

Sunt tare bune, dar dispar repede.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 400 gr faina
  • 3 oua
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • In plus:
  • 1-2 linguri zahar cu aroma de vanilie, pentru ornat
Portii: 100
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene:

Aducem toate ingredientele la temperature camerei cu cel putin o ora inainte de preparare.


Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la topirea zaharului.


Laptele il punem pe foc impreuna cu untul, dar nu il lasam pana la topirea definitiva a untului, doar il incalzim putin, apoi il lasam sa se raceasca, astfel ca si untul se va topi pe parcurs.


Adaugam laptele cu untul peste oua si le mixam pentru omogenizare, apoi adaugam esenta si cernem faina impreuna cu praful de copt, mixand in continuare.


Va iesi un aluat ceva mai gros decat cel de clatite, pe care il lasam 20 de minute la odihnit, apoi cu o lingurita, umplem formele de madlene, razant si le vom coace pentru 20 de minute la 180 de grade.


Cand sunt reci, le vom pudra cu zahar cu aroma de vanilie.


Sunt tare bune si de efect

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

mihaelar63 1

23.03.2015, 15:44

Perfecte pentru cafeluta

Pushaa 1

23.03.2015, 22:06

anca_rm 1

25.03.2015, 08:38

ce prezentare
, foarte faine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Madlene