Madlene

de Criss in Prajituri, 4 Dec 2016 | 1525 vizualizari

 

Madlenele sunt niste prajiturele dragalase si foarte simplu de facut. Singurul lucru absolut necesar (pe langa putinele ingrediente, care de obicei se gasesc mereu in frigider/camara), este forma specifica pentru Madlene. Ieri am gasit la Auchan o astfel de forma si mi-am cumparat. Partea proasta e ca forma e destul de mica si ies doar 9 prajiturele deodata, ar fi trebuit probabil sa-mi cumpar doua astfel de forme de silicon, dar mi s-au parut destul de scumpe. Cum spuneam, aceste prajiturele se prepara foarte usor, insa la final veti fi foarte placut surprinse/surprinsi de rezultat. Sunt aromate, pufoase, fine, delicate, elegante, asemeni numelui pe care il poarta.

 

INGREDIENTE

  •  3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g unt topit
  • 70 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene:

Pentru aceste prajiturele, mi-am pus robotul fantastic la treaba. (V-am mai spus ca il iubesc? Isi face treaba perfect.) Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga apoi laptele, untul topit, faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie. Se omogenizeaza, apoi cu o lingurita se repartizeaza compozitia in formele de Madlene. Mie imi plac tare mult aceste forme de silicon, pentru ca nu trebuie unse, nu se lipesc, prajiturile se pot scoate frumos, deci sunt foarte practice. Asadar, se coc madlenele timp de 15-20 minute, la foc mic, pe treapta a doua a aragazului. Se scot cu grija, se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar. Sunt minunate langa un caffe latte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

noiinbucatarie 1

05.12.2016, 15:48

Bune!

Rocsi 1

05.12.2016, 20:18

Si frumoase si tare bune!

dantes 1

06.12.2016, 08:22

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole batuta

de xana 5

ieri la 19:23

Sirop din struguri negri

de ancutsa 5

ieri la 16:37

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei

ieri la 16:15

Pate din ficat de pui

de ancutsa 5

ieri la 16:01

RETETA RECOMANDATA
Pandişpan genovez