Madlene

de Criss in Prajituri, 4 Dec 2016 | 3078 vizualizari

 

Madlenele sunt niste prajiturele dragalase si foarte simplu de facut. Singurul lucru absolut necesar (pe langa putinele ingrediente, care de obicei se gasesc mereu in frigider/camara), este forma specifica pentru Madlene. Ieri am gasit la Auchan o astfel de forma si mi-am cumparat. Partea proasta e ca forma e destul de mica si ies doar 9 prajiturele deodata, ar fi trebuit probabil sa-mi cumpar doua astfel de forme de silicon, dar mi s-au parut destul de scumpe. Cum spuneam, aceste prajiturele se prepara foarte usor, insa la final veti fi foarte placut surprinse/surprinsi de rezultat. Sunt aromate, pufoase, fine, delicate, elegante, asemeni numelui pe care il poarta.

 

INGREDIENTE

  •  3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g unt topit
  • 70 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene:

Pentru aceste prajiturele, mi-am pus robotul fantastic la treaba. (V-am mai spus ca il iubesc? Isi face treaba perfect.) Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga apoi laptele, untul topit, faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie. Se omogenizeaza, apoi cu o lingurita se repartizeaza compozitia in formele de Madlene. Mie imi plac tare mult aceste forme de silicon, pentru ca nu trebuie unse, nu se lipesc, prajiturile se pot scoate frumos, deci sunt foarte practice. Asadar, se coc madlenele timp de 15-20 minute, la foc mic, pe treapta a doua a aragazului. Se scot cu grija, se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar. Sunt minunate langa un caffe latte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rahela Velicu 1

05.12.2016, 15:48

Bune!

Rocsi 1

05.12.2016, 20:18

Si frumoase si tare bune!

dantes 1

06.12.2016, 08:22

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu gem
  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu mascarpone si piure de dovleac

de oanapl 6

ieri la 22:08

Cheesecake cu caise si oreo

de Rocsi 9

ieri la 21:57

Tocana  de cartofi cu arome de toamna

ieri la 20:22

Orez cu sparanghel si chiftelute

ieri la 16:18

RETETA RECOMANDATA
Chec cu visine