Madlene cu ciocolata si portocale

de Criss in Prajituri, 25 Feb 2017 | 4808 vizualizari

 

Cand nu ai prea mult timp la dispozitie, dar vrei sa-i surprinzi pe ai tai cu ceva bun, faci madlene. Cu aceste prajiturele dragalase nu dai gres niciodata. Iar daca mai au un gust intens de ciocolata si o aroma subtila de portocala, succesul e garantat. Singura problema e ca am facut prea putine, dar voi puteti linistit sa dublati cantitatie ingredientelor si sa faceti mai multe prajiturele. Eu am sa incerc sa salvez din ele macar 2-3 bucati pentru cafeaua de dimineata, dar nu e sigur ca reusesc. :)

 

INGREDIENTE

  • (Ingrediente pt: 16 bucati) 
  • 2 oua 
  • 80 g zahar pudra 
  • 70 g unt 
  • 90 g ciocolata neagra 
  • 90 g faina
  • 1 lingura cacao 
  • 1/2 lingurita praf de copt 
  • coaja rasa de la o portocala 
  • sucul de la jumatate de portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene cu ciocolata si portocale:

Se bat ouale impreuna cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga untul topit, ciocolata topita, faina amestecata cu cacao si praful de copt, sucul si coaja rasa de la portocala. Se omogenizeaza si rezulta o compozitie cremoasa. Cu o lingura, se repartizeaza compozitia in forme de madlene si se coc prajiturelele aproximativ 15-18 minute, la foc mic, pe treapta a doua a aragazului. Trebuie sa fie putin moi la atingere, pentru ca astfel vor avea textura unui moelleux mai copt. (Probabil intr-un cuptor electric, cu ventilatie se coc mai putin, cam 10-12 minute.) Sunt delicioase! Si foarte usor de facut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene cu ciocolata si portocale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu banane si budinca de vanilie