Magluba

de aziz in Pui, 3 Noi 2010 | 8036 vizualizari

 

un alt fel de mincare traditional araba pe cit de delicioasa pe atit de multa munca la ea. in romaneste se traduce: rasturnata

 

INGREDIENTE

  • un pui intreg (sau pur si simplu carne de pui ,copanele, aripioare ,piept)
  • 3 pahare orez cu bobul lung(500gr)
  • 2 morcovi
  • 2 cepe potrivite
  • usturoi
  • citeva frunze de telina
  • 2 cartofi
  • putina conopida
  • o vinata micuta
  • 2 rosii
  • sare piper
  • 1 lingura supa instant
  • curry
  • turmeric(curcum)
  • un amestec special pentru magluba (scortisoara, cumin,boia de ardei dulce si iute)
  • 2 frunze dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magluba:

se portioneaza puiul si se pune la fiert,se ia spuma ,se adauga o ceapa taiata pestisori, usturoiul,frunzele de telina si condimentele toate. rosiile le feliem si le dam deoparte.celelalte legume se feliaza sau se taie cubulete si se prajesc ;se scot pe hirtie absorbanta.cind supa este gata o dam deoparte scoatem carnea si o prajim sau o dam la cutor sa se rumeneasca.

asezam legumele intr-o oala (oala trebuie sa fie destul de incapatore)incepem cu rosiile felii apoi jumatate din restul de legume asezam carnea prajita si jumatate din orez ,apoi restul de legume si cealalta jumatate de orez ;acum la 3 pahare de orez avem nevoie de 6 pahare cu supa (supa de la carnea fiarta).aceasta supa trebuie sa fie ceva mai sarata decit obisnuim pentru ca orezul si legumele vor absoarbe si asa va ajunge la nivelul normal.

punem cele 6 pahare de supa peste orez si legume punem capacul pe oala si punem pe aragaz la foc mic.cind supa s-a absorbit punem folie de aluminium inchidem ermetic oala si mai lasam 5 minute pe foc apoi dam oala deoparte, nu deschidem si mai lasam asa 30 minute.dupa care se rastoarna toata oala odata pe un platou mare asta fiind maglube.

bun eu nu am rastunat-o toata ci am facut portii pentru fiecare. 

TIPS-URI

1

se pune puiul intreg pentru  gust ,supa fiind mult mai concentrata asa decit atunci cind am pune doar piept sau copanele singure

2

important este sa nu se amestece in oala deloc

3

la final se poate adauga miez de seminte de floarea soarelui (snow bar)putin prajite si bobite de humus fierte

Daca ti-a placut reteta noastra "Magluba" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare chinezeasca cu taitei de orez