Magluba

de aziz in Pui, 3 Noi 2010 | 4730 vizualizari

 

un alt fel de mincare traditional araba pe cit de delicioasa pe atit de multa munca la ea. in romaneste se traduce: rasturnata

 

INGREDIENTE

  • un pui intreg (sau pur si simplu carne de pui ,copanele, aripioare ,piept)
  • 3 pahare orez cu bobul lung(500gr)
  • 2 morcovi
  • 2 cepe potrivite
  • usturoi
  • citeva frunze de telina
  • 2 cartofi
  • putina conopida
  • o vinata micuta
  • 2 rosii
  • sare piper
  • 1 lingura supa instant
  • curry
  • turmeric(curcum)
  • un amestec special pentru magluba (scortisoara, cumin,boia de ardei dulce si iute)
  • 2 frunze dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magluba:

se portioneaza puiul si se pune la fiert,se ia spuma ,se adauga o ceapa taiata pestisori, usturoiul,frunzele de telina si condimentele toate. rosiile le feliem si le dam deoparte.celelalte legume se feliaza sau se taie cubulete si se prajesc ;se scot pe hirtie absorbanta.cind supa este gata o dam deoparte scoatem carnea si o prajim sau o dam la cutor sa se rumeneasca.


asezam legumele intr-o oala (oala trebuie sa fie destul de incapatore)incepem cu rosiile felii apoi jumatate din restul de legume asezam carnea prajita si jumatate din orez ,apoi restul de legume si cealalta jumatate de orez ;acum la 3 pahare de orez avem nevoie de 6 pahare cu supa (supa de la carnea fiarta).aceasta supa trebuie sa fie ceva mai sarata decit obisnuim pentru ca orezul si legumele vor absoarbe si asa va ajunge la nivelul normal.


punem cele 6 pahare de supa peste orez si legume punem capacul pe oala si punem pe aragaz la foc mic.cind supa s-a absorbit punem folie de aluminium inchidem ermetic oala si mai lasam 5 minute pe foc apoi dam oala deoparte, nu deschidem si mai lasam asa 30 minute.dupa care se rastoarna toata oala odata pe un platou mare asta fiind maglube.


bun eu nu am rastunat-o toata ci am facut portii pentru fiecare.

 

TIPS-URI

1

se pune puiul intreg pentru  gust ,supa fiind mult mai concentrata asa decit atunci cind am pune doar piept sau copanele singure

2

important este sa nu se amestece in oala deloc

3

la final se poate adauga miez de seminte de floarea soarelui (snow bar)putin prajite si bobite de humus fierte

Daca ti-a placut reteta noastra "Magluba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

aziz 1

04.11.2010, 21:00

acum am vazut si rasturnata ta miha pe gustos foarte reusita,felicitari

Mihaela11_jo 1

04.11.2010, 22:44

Multumesc si un weekend placut iti doresc.

Dana Cristea - pusikmea 1

05.11.2010, 07:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu smantana