Sarmale cu spanac, ghebe si carne de pui

de AnyCostescu in Pui, 26 Mar 2014 | 1277 vizualizari

 

MINUNATE!!! Incercati cu incredere >:D

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 1 legatura spanac
  • 1mana ghebe
  • 3 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 250 g orez
  • 500 g carne tocata de pui (eu am luat gata marinata)
  • 1 cesaca ulei
  • 2 linguri bulion
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu spanac, ghebe si carne de pui:

Varza se pune la dezacrit in apa rece , cu cateva ore inainte de a face sarmalele.Se mai schimba apa de cateva ori.


Frunzele de spanac se spala bine si se pun la oparit circa 2 minute in apa clocotita.


Ghebele se spala bine si se pun la fiert . Schimbam apa de 3-4 ori.


Ceapa se curata si se toaca. Se pune la calit in ulei> Adaugam morcovii curatati si razuiti . Calim circa 5 minute si lasam sa se raceasca .


Intr-un vas incapator punem spanacul pe care l-am tocat marunt , ghebele maruntite la robot (merg si la blenderul vertical), ceapa si morocvul, carnea tocata, orezul ,bulion, sare si piper. Amestecam bine ! De preferat cu mana ca sa se amestece bine toate ingredientele.


Cu aceasta umplutura , umplem fiecare frunza de varza ( pe care am portionat-o inainte).


Pe fundul unei oale mari punem resturile de la varza , apoi asezam sarmalele. Acoperim cu apa si le fierbem circa 1 ora jumatate (depinde cat de tare e varza)


Eu am servit sarmalele cu un sos de smantana cu hrean .


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu spanac, ghebe si carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

AnyCostescu 1

27.03.2014, 14:12

multumesc

AnyCostescu 1

27.03.2014, 14:13

Cris e simplu. Amesteci smantana cu hrean si lasi cateva ore sa se combine aromele.

Pushaa 1

27.03.2014, 15:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de post cu ciuperci pleurotus