Maioneza din galbenusuri

de Andra_Constantinescu in Sosuri, 28 Aug 2015 | 3339 vizualizari

 

Va prezint in randurile urmatoare cum fac eu maioneza de obicei.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua;
  • sare;
  • 275 ml ulei (sau cat cuprinde);
  • o lingura apa rece.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza din galbenusuri:

Se fierb 4 oua, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se pun galbenusurile intr-un castron. 

Galbenusurile crude se separa de albusuri si se pun peste gelbenusurile fierte.

Se adauga sare, apoi se mixeaza galbenusurile. Se incepe adaugarea uleiului, la inceput turnand foarte putin, apoi, o data cu marirea in volum a maionezei, se mareste si cantitatea de ulei. La final se adauga o lingura de apa rece pentru ca  maioneza sa devina mai cremoasa.

 

TIPS-URI

1

In cazul in care maioneza se taie (de obicei, atunci cand se pune prea mult ulei de-odata sau cand este saturata de ulei) se apasa cu o lingura pe ea pentru a alege din ulei si a-l elimina, apoi se mixeaza la viteza maxima intr-un singur loc pana cand maioneza se leaga din nou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza din galbenusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rahela Velicu 1

21.03.2016, 15:54

nu am facut niciodata cu asa multe galbenusuri

diaconta 1

21.03.2016, 15:57

Eu o fac doar cu oua crude.De obicei nu folosesc prea multe oua,daca vreau mai multa,adaug putina apa rece si continui sa pun ulei pana se ingroasa din nou.
Foarte bine arata maioneza ta

diaconta 1

21.03.2016, 15:57

Adica cu galbenusuri crude ca nu-mi place cu albus

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sos pentru oua rosii