Maioneza din galbenusuri

de Andra_Constantinescu in Sosuri, 28 Aug 2015 | 2182 vizualizari

 

Va prezint in randurile urmatoare cum fac eu maioneza de obicei.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua;
  • sare;
  • 275 ml ulei (sau cat cuprinde);
  • o lingura apa rece.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza din galbenusuri:

Se fierb 4 oua, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se pun galbenusurile intr-un castron.


Galbenusurile crude se separa de albusuri si se pun peste gelbenusurile fierte.


Se adauga sare, apoi se mixeaza galbenusurile. Se incepe adaugarea uleiului, la inceput turnand foarte putin, apoi, o data cu marirea in volum a maionezei, se mareste si cantitatea de ulei. La final se adauga o lingura de apa rece pentru ca maioneza sa devina mai cremoasa.


TIPS-URI

1

In cazul in care maioneza se taie (de obicei, atunci cand se pune prea mult ulei de-odata sau cand este saturata de ulei) se apasa cu o lingura pe ea pentru a alege din ulei si a-l elimina, apoi se mixeaza la viteza maxima intr-un singur loc pana cand maioneza se leaga din nou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza din galbenusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rahela Velicu 1

21.03.2016, 15:54

nu am facut niciodata cu asa multe galbenusuri

diaconta 1

21.03.2016, 15:57

Eu o fac doar cu oua crude.De obicei nu folosesc prea multe oua,daca vreau mai multa,adaug putina apa rece si continui sa pun ulei pana se ingroasa din nou.
Foarte bine arata maioneza ta

diaconta 1

21.03.2016, 15:57

Adica cu galbenusuri crude ca nu-mi place cu albus

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 21:31

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

ieri la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

ieri la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

ieri la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Maioneza de post, din pufuleti