Mamaliga cu cascaval italian, pancetta si masline

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2012 | 3687 vizualizari

 

o altfel de mamaliguta....

 

INGREDIENTE

  • 100 g mozzarella
  • 50 g branza topita
  • faina de malai, cam 200 g
  • cascaval sau provolone , cum ii zice aici, afumat, 150 g
  • cateva linguri de smantana
  • o bucata de pancetta , taiata fasii, cam 50 g
  • cateva masline
  • sare, 2-3 lg ulei de masline. apa cam jumatate de litru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu cascaval italian, pancetta si masline:

Apa se pune la foc si cand incepe sa fiarba se pune o lingurita de sare, uleiul. apoi se toarna malaiul in ploaie, amestecandu-se de zor, la foc potrivit spre mic.

Se taie mozzarella cubulete si se adauga in mamaliga, se amesteca bine sa se topeasca. Spre sfarsit cand e gata mamaliga, eu nu o las mai mult de 5-6 minute, se adauga si branza topita. se amesteca bine de tot.

Eu fac mamaliguta mai moale, cand o torn in farfurie se intinde pe toata suprafata. oricum se intareste doar un pic daca se raceste. Deci pun mamaliga in farfurie, cascavalul se rade deasupra direct, se adauga si smantana din loc in loc. Pancetta se prajeste putin in ulei si se taie fasii, apoi se pune deasupra. Se mai pun si cateva maslinute si gata cina.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu cascaval italian, pancetta si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

adasev12 1

04.05.2012, 13:30

sufletista, rocsi, sim0na...buna buna

mamaieelena 1

04.05.2012, 17:45

buna,buna

iry-gabriela 1

05.05.2012, 15:44

mmmm,ce bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta in straturi cu branza si carnaciori