Mamaliga cu prietenii

de Lizicat in Aperitive / Garnituri, 2 Dec 2010 | 5970 vizualizari

 

Cand mergem la cabana, a devenit deja un obicei ca prietena noastra sa ne pregateasca, intr-una din dimineti, cu este prin frigider minunatia pe care v-o prezint mai jos.

 

INGREDIENTE

  • 1kg malai
  • 700 gr. carnati oarecare sau combinatii de carnati, kaizer si ce o mai fi
  • 800 gr. branza de oaie uscata si sfaramata sau branza de burduf
  • 100 ml. ulei sau untura topita
  • sare dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu prietenii:

Se prepara mamaliga. Carnatii taiati bucatele se prajesc. Se topeste untura daca se foloseste untura si nu ulei. Se monteaza in straturi alternative. Soacra mea da la cuptor "montajul" acesta pentru vreo jumatate de ora, dar noi nu am mai avut rabdare si pentru asa ceva. Se lucreaza rapid, in asa fel incat mamaliga sa nu se raceasca si branza sa se inmoaie putin. Se serveste cu/fara smantana deasupra.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt aproximative si depind numai de "orientarea" gospodinei si gustul prietenilor

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu prietenii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

cora_magic 1

15.08.2013, 22:48

Se numeste balmosh, si am mancat la Maramures pana ne-a venit rau Daca pui si niste slaninuta afumata printre carnati si kaizer, dar afumata natural la lemne nu ce gasesti in comert, pe cuvant ca mori mancand! O minunatie , multumim pt reteta!

gaby_duceag 1

15.08.2013, 23:15

CORA, balmoshul este cu totul altceva...
Asta e un soi de "taci si-nghite".

simona72 1

18.08.2013, 18:51

Imi place mult mamaliga si mai ales facuta asa si cu prieteni in jur este minunata!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de paine