Mamaliga cu prietenii

de Lizicat in Aperitive / Garnituri, 2 Dec 2010 | 5310 vizualizari

 

Cand mergem la cabana, a devenit deja un obicei ca prietena noastra sa ne pregateasca, intr-una din dimineti, cu este prin frigider minunatia pe care v-o prezint mai jos.

 

INGREDIENTE

  • 1kg malai
  • 700 gr. carnati oarecare sau combinatii de carnati, kaizer si ce o mai fi
  • 800 gr. branza de oaie uscata si sfaramata sau branza de burduf
  • 100 ml. ulei sau untura topita
  • sare dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu prietenii:

Se prepara mamaliga. Carnatii taiati bucatele se prajesc. Se topeste untura daca se foloseste untura si nu ulei. Se monteaza in straturi alternative. Soacra mea da la cuptor "montajul" acesta pentru vreo jumatate de ora, dar noi nu am mai avut rabdare si pentru asa ceva. Se lucreaza rapid, in asa fel incat mamaliga sa nu se raceasca si branza sa se inmoaie putin. Se serveste cu/fara smantana deasupra.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt aproximative si depind numai de "orientarea" gospodinei si gustul prietenilor

RETETA IN IMAGINI

Mamaliga cu prietenii-0
Mamaliga cu prietenii-1
Mamaliga cu prietenii-2
Mamaliga cu prietenii-3
Mamaliga cu prietenii-4
Mamaliga cu prietenii-5
Mamaliga cu prietenii-6
Mamaliga cu prietenii-7

COMENTARII (14)

cora_magic

cora_magic 1

15.08.2013, 22:48

Se numeste balmosh, si am mancat la Maramures pana ne-a venit rau Daca pui si niste slaninuta afumata printre carnati si kaizer, dar afumata natural la lemne nu ce gasesti in comert, pe cuvant ca mori mancand! O minunatie , multumim pt reteta!

gaby_duceag

gaby_duceag 1

15.08.2013, 23:15

CORA, balmoshul este cu totul altceva...
Asta e un soi de "taci si-nghite".

simona72

simona72 1

18.08.2013, 18:51

Imi place mult mamaliga si mai ales facuta asa si cu prieteni in jur este minunata!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!