Mamaliga cu pulpa de porc la cuptor

de daniastefania in Porc, 20 Iun 2015 | 4482 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpa de porc fara os
  • 250 gr faina de malai
  • 2 linguri unt
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru
  • Ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu pulpa de porc la cuptor:

Spalam bine pulpa de porc si o taiem felii potrivite( nu foarte subtiri sa nu iasa uscate). Mie mi-au iesit 10 felii. Le condimentam bine pe ambele parti. Punem la incins o tigaie cu putin ulei. Prajim feliile de pulpa, pe ambele parti, pana se rumenesc putin. Apoi le asezam intr-o tava de cuptor. Adaugam o cana cu apa si le dam la cuptorul preincalzit cam 40 minute. Dupa 20 de minute le intoarcem pe partea cealalta. Pregatim in timpul cat este carnea in cuptor mamaliga. Punem la fiert 500-600 ml apa. Cand da in clocot, dam focul la minim si turnam faina de malai in ploaie. Adaugam sare. Lasam sa fiarba la mic, acoperita cu capac cam 25 minute. Apoi adaugam untul si lasam sa mai fiarba 10 minute. Apoi stingem focul. Dupa ce e gata carnea, o lasam sa se odihneasca 10 minute. Punem mamaliga in farfurie si 2 bucati fragede de carne! Pofta mareee!

 

TIPS-URI

1

Se serveste calda

2

Carnea, dupa ce e gata, se lasa sa se odihneasca 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu pulpa de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura marinata pe pat de sos rece din praz