Mamaliga cu surprize

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 12 Noi 2010 | 5713 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g malai
  • 700 ml apa
  • 300 g ricotta
  • 60 g kaizer sau bacon
  • 1 catel de usturoi.
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri ulei masline
  • 400 g rosii intregi si decojite
  • 100 g branza telemea rasa
  • 1 varf cutit busuioc uscat
  • 1 lingura parmezan ras
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu surprize:

Pentru inceput pornim cuptorul la 200°C. Apoi, calim kaizerul in ulei incins, adaugam ceapa tocata si o calim si pe aceasta pana devine aurie. Peste acestea turnam rosiile decojite si taiate cubulete, catelul de usturoi si busuiocul. Potrivim de sare si piper si tinem pe foc pana scade sosul lasat de rosii.

In acest timp pregatim mamaliga. Cand este gata si mamaliga, ungem un vas cu unt si punem un strat de mamaliga. Peste acesta asezam un strat de ricotta, urmat de sosul de rosii, apoi branza rasa si inca un strat de mamaliga. Dam la cuptor pentru 20-30 de minute, pana devine putin aurie mamaliga de la suprafata. Pudram cu parmezan ras.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu surprize" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bulete de mamaliga umplute