Mamaliga cu surprize

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 12 Noi 2010 | 5796 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g malai
  • 700 ml apa
  • 300 g ricotta
  • 60 g kaizer sau bacon
  • 1 catel de usturoi.
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri ulei masline
  • 400 g rosii intregi si decojite
  • 100 g branza telemea rasa
  • 1 varf cutit busuioc uscat
  • 1 lingura parmezan ras
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu surprize:

Pentru inceput pornim cuptorul la 200°C. Apoi, calim kaizerul in ulei incins, adaugam ceapa tocata si o calim si pe aceasta pana devine aurie. Peste acestea turnam rosiile decojite si taiate cubulete, catelul de usturoi si busuiocul. Potrivim de sare si piper si tinem pe foc pana scade sosul lasat de rosii.

In acest timp pregatim mamaliga. Cand este gata si mamaliga, ungem un vas cu unt si punem un strat de mamaliga. Peste acesta asezam un strat de ricotta, urmat de sosul de rosii, apoi branza rasa si inca un strat de mamaliga. Dam la cuptor pentru 20-30 de minute, pana devine putin aurie mamaliga de la suprafata. Pudram cu parmezan ras.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu surprize" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac