Mămăligă în straturi

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 13 Feb 2013 | 3421 vizualizari

 

O cină sățioasă!

 

INGREDIENTE

  • făină de mălai cca. 500 g,
  • apă rece cca. 1500 ml,
  • sare iodată,
  • ulei de măsline,
  • telemea de oaie,
  • brânză de vaci,
  • unt,
  • smântână,
  • ouă de prepeliță
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mămăligă în straturi:

Se pune apa la fiert, cu un strop de ulei de măsline, o linguriță de făină de mălai și una de sare, într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu. Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în ploaie, amestecându-se continuu ptr a nu se forma cocoloașe, se dă focul la minim, se acoperă cu un capac și se lasă la fiert cca. 25 de minute.

Într-un vas termorezistent ( eu am folosit o formă de chec din silicon!), se așează un strat de mămăligă, smântână amestecată cu un pic de unt, brânză rasă și brânză de vaci, apoi un nou strat de mămăligă și în final un nou strat de amestec din brânzeturi, se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 25 de minute. Se scoate din cuptor, se face cîte un cuib cu o lingurița se pun ouăle de prepeliță și se dă din nou la cuptor ptr cca. 10 minute. Se servește fierbinte ca atare sau cu ceapă după gustul fiecăruia.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mămăligă în straturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

elucubratiiculinare 1

13.02.2013, 22:27

bun bun

Doralinda 1

13.02.2013, 23:49

Bun de tot!

Sim0na 1

14.02.2013, 20:48

As manca in fiecare zi mamaliga cu branza + altceva!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu branza de burduf si miez de lapte la cuptor