Mamaliga pe placere

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 22 Iul 2020 | 855 vizualizari

 

 Cui nu-i place mamaliguta cu branza ?  Partea  mai complicata vine la pofte . Unul vrea cu carnati ,altul cu ou moale . Nu-i bai . Se rezolva . Bine ca avem cate un picut de branza de mai multe feluri !!!
Daca eram mai snoaba prezentam : polenta cu trei branzeturi si ou posat , la cuptor cu ventilatie  :))

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina malai grisat
  • 1 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 150 gr slaninuta afumata -de casa
  • 1 lingura cu untura proaspatya de porc
  • 100 gr cascaval afumat
  • 100 gr mozzarella
  • 100 gr branza Cheddar
  • 200 gr carnat afumat porc-de casa
  • 1-2 oua -de casa
  • codite de cepa verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga pe placere:


  1. Se prepara o mamaliga moale, din apa cu faina de malai si sare.

  2. Se taie slaninuta cubulete si se prajeste in untura pana devine crocanta .

  3. In doua vase termorezistente de sticla se pun straturi succesive de mamaliga si branzeturi .

  4. Intai pe fundul vasului se incepe cu putina untura . Se pune mamaliguta si apoi Cheddar taiat cubulete .

  5. Branzeturile se vor taia cubulete . Nu este necesar sa se razuiasca , la gratinare , oricum ele se vor topi frumos .

  6. Mamaliguta calda se poate nivela mai usor cu lingura trecuta prin untura calda .

  7. Continuati cu alt strat de mamaliga , mozzarella si din nou mamaliga .

  8. La sfarsit se pune cascavalul afumat si se presara pe deasupra cubuletele de slaninuta .

  9. Se fac adancituri in mamaliguta in care se pune carnatul , intr-un vas.

  10. In celalalt vas se pune in adancitura formata un ou intreg crud .

  11. Se dau vasele cu mamaliguta la cuptor , atat cat sa se gratineze usor .

  12. Carnatul de deasupra va fi frumos rumenit iar portia ceialalta , obligatoriu trebuie sa aiba oul moale .

  13. Serviti mamaliguta pe placere , presarata cu ceapa verde insotita de muraturi sau salata preferata de cruditati . Noi am avut salata de varza verde .

TIPS-URI

1

Mamaliguta calda se poate nivela mai usor cu lingura trecuta prin untura calda .

2

Branzeturile se vor taia cubulete . Nu este necesar sa se razuiasca , la gratinare , oricum , ele se vor topi frumos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga pe placere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

27.07.2020, 21:35

Rocsi , noi suntem doi , si cu gusturi diferite . Sa nufie cu suparare incerc sa impac si capra , si lupul , si varza )

mihaelar63 1

27.07.2020, 21:35

Reli

mihaelar63 1

27.07.2020, 21:36

Mirela , stiu Stiu cum pot sa fac sa nu mancam nici una . Pun marar deasupra

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastrama din piept de rata

ieri la 19:26

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

pe 13.06 la 20:16

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale de post cu praz si ciuperci
  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastrama din piept de rata

ieri la 19:26

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

pe 13.06 la 20:16

RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval