Mamaliguta cu surprize

de merisor in Aperitive / Garnituri, 14 Mar 2013 | 5681 vizualizari

 

Din start va spun ca nu este recomandata la dieta, doar pentru Padre, poate, ca are multe calorii, dar daca ne multumim cu portie mica, trecem cu vederea.

 

INGREDIENTE

Pentru mamaliguta:

  • 1,5 L apa
  • 300 gr malai
  • sare

Pentru umplut:

  • carnati de casa afumati
  • 3 oua fierte, tari
  • 15 gr unt
  • 150 gr branza telemea sarata
  • 150 gr smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu surprize:

Pentru mamaliguta punem apa la fiert impreuna cu sarea si 2-3 linguri de malai.


Lasam sa dea in clocot dupa care incepem sa punem restul de malai, putin cate putin si mestecand continuu.


Eu asa am invatat de la bunica mea, se numeste mamaliguta pripita.


Pe urma lasam sa fiarba la foc incet si mestecam cand si cand sa nu se lipeasca.


Trebuie sa iasa o mamaliguta mai moale decat cea obisnuita.


Intre timp fierbem ouale, prajim sau frigem carnatii, eu i-am fript pe gratar la cuptor, iar sub gratar am asezat o tava cu apa.


Branza o sfaramam cu furculita.


Cand s-a fiert mamaliguta, eu o incerc gustand-o, fiid mai moale nu-mi dau seama cand este gata, ungem un vas de lut cu unt, asezam un rand subtire de mamaliguta peste care asezam un rand cu rondele de carnati, iar un rand de mamaliguta, felii de oua si branza sfaramata si din nou mamaliguta.


Dam vasul la cuptor pentru 10 minute la foc mediu(175 grade).


Noi am servit cu smantana.

 

TIPS-URI

1

Daca din intamplare mamaliguta iese tare, se poate dilua picurand apa fierbinte si omogenizand rapid, asta in cazul in care cantitatea de mamaliguta este mai mica.

2

Printre straturi se mai poate adauga cubulete de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu surprize" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

merisor 1

15.03.2013, 19:34

cat de mare?

JamilaCuisine 1

16.03.2013, 13:54

mmmm ce-mi place mamaliga... si cum ai facut-o tuuuuuuu..... yammy

cristeena20 1

16.03.2013, 17:07

mmmmyamiiiiiii...o delicatesa!!!ador mamaliba cu branza, smantana, carnati...si eu rveau o portie mare!!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Minitarte cu legume asortate si jambon