Mamaliguta in straturi

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 28 Iun 2013 | 9126 vizualizari

 

Mamaliga as minca in orice parte a zilei...la mine a fost un prinz rapid cu ce aveam prin frigider, care a astimparat foamea si dorul de mamaligutza....

 

INGREDIENTE

pt mamaliga:

  • 1 cana faina malai
  • 3 cani apa
  • 1 praf de sare

pt umplutura:

  • 300 gr brinza dulce de vaci(de la Lidl)
  • 2 fire cirnati traditionali cu cimbru si busuioc(de la Poiana Marului)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 3 oua
  • 2-3 linguri smantina
  • 2-3 felii brinza Cheddar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta in straturi:

Din apa, sare si faina de malai am facut o mamaligutza.

Intr-un vas termorezistent am pus cubulete de unt, jumatate din mamaliga, brinza de vaci si restul de mamaliga. Cirnatii i-am taiat feliute subtiri si i-a tras la tigaie in putin ulei de masline. Cind au fost gata i-am pus peste ultimul strat de mamaliga.

Am acoperit vasul cu capac, l-am dat  la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minut. Ouale le-am batut cu un praf de sare si smantina, le-am pus peste cirnaciori dupa ce vasul a stat 15 minute la cuptor , feliute mici de brinza Cheddar peste ou, am acoperit vasul si am mai dat 5-10 minute la cuptor.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

serviti cu smintina sau iaurt gras in farfurie

2

daca lasati mamaliga sa se raceasca, sa fie doar putin calduta, o puteti taia si servii ca pe tort

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Balmos