Mamaliguta in straturi

de Adi in Porc, 13 Ian 2019 | 5011 vizualizari

 

Azi am avut pofta de mamaliguta cu branza si unt, dar pe parcurs s-a transformat intr-o delicioasa mamaliguta in straturi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru mamaliguta:
  • 1 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 300 gr malai
  • 25 gr unt
  • Pentru straturi
  • 1 carnat de casa afumat
  • 2 oua fierte
  • 150 gr branza telemea sarata
  • 30 gr unt
  • 1 ou pentru deasupra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta in straturi:

Pregatim mai intai mamaliguta.

Punem apa la fiert, intr-un ceaun sau un vas cu pereti dubli, iar cand este aproape de punctul de fierbere, adaugam sarea si o mana de malai si amestecam intens cu un tel in forma de para, sau cu o spatula.

Lăsam sa atinga punctul de fierbere, apoi adaugam restul de malai, presarand cate putin si amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Cand mamaliguta este bine fiarta, adaugam untul si amestecam bine pana acesta se topeste si se incorporeaza in mamaliguta.

Cat fierbe mamaliguta, ne ocupam si de ingredientele pentru straturi.

Prajim carnatul si il taiem rondele, fierbem ouale, sfaramam branza si o amestecam cu putin unt.

Pornim cuptoriul la 180 de grade.

Ungem baza unui vas de yena cu putin unt si intindem un strat subtire de mamaliguta fierbinte, la baza.

De jur imprejur asezam rondele de carnati, iar peste stratul de mamaliguta presaram branza amestecata cu unt.

Asezam tot de jur imprejur, peste rondelele de carnati, rondele de oua fierte taiate jumatati si intindem un alt strat de mamaliguta, peste branza.

Facem o adancitura la mijlocul acesteia si spargem un ou acolo.

Dam vasul la cuptor pentru aproximativ 15 minute, sau pana cand oul se prepara, dar urmarim ca galbenusul sa ramana moale.

Lasam mamaliguta in straturi sa se tempereze usor in vas, apoi, cu un cutit o desfacem de pe margini. Luam oul de deasupra cu o lingura si rasturnam mamaliguta pe un platou pentru a o portiona. Asezam din nou oul deasupra pentru un aspect placut.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet umplut cu carnat