Mancare chinezeasca

de ala_oancea in Pui, 23 Sep 2009 | 13028 vizualizari

 

Reteta este din sudul Chinei si am primit-o de la colega mea Dora, careia ii multumesc. Tare bun a iesit. Ea mi-a adus si ciupercile, mugurii de bambus si condimentul picant din Italia.

 

INGREDIENTE

  • 5 catei de usturoi
  • 2 cm de ghimbir
  • 50 ml ulei
  • 1 piept de pui
  • 1 lingura cu varf de amidon de cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 mana de ciuperci negre chinezesti (urechi de lemn)
  • 1 borcan de muguri de bambus
  • 1 praz (eu n-am pus)
  • sos de soia
  • condiment (ardei iute, piper rosu, arahide)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare chinezeasca:

Se taie carnea marunt, cam cat un deget de groasa si se amesteca cu amidonul si 1-2 linguri de apa, cat sa se faca amidonul ca un sos pe carne.
Se taie ghimbirul solzisori. Usturoiul se zdrobeste cu cutitul, atat cat sa ramana cateii intregi.
Peste ciuperci se toarna apa clocotita, cam triplul volumului si se lasa la inmuiat min 10 minute, dupa care se arunca apa.
Se scurge bambusul de apa din conserva, eventual se spala.
Morcovii se taie betigase cam de 5 cm lungime, 2-3 mm grosime.
Prazul se taie bucati cam 5 cm lungime si se taie pe urma pe lungime in 2 sau in 4, depinde cat e de gros.

Taiatul componentelor ia cel mai mult timp. Preparatul ia cam 15 min.
Se pun la prajit ghimbirul si usturoiul, pana cand usturoiul devine sticlos. Se adauga carnea si se prajeste amestecandu-se. Cam dupa 5 min se pun morcovii si se toarna cam 1/5 de sticluta de sos de soia.

Se gusta daca mai trebuie sare, pentru ca sosul de soia e foarte sarat. Cand carnea e moale (cam 7 minute de cand s-a pus carnea), se pun bambusul si ciupercile scurse si se mai lasa pe foc inca vreo 5 minute (amestecandu-se in continuare). La sfarsit se pune prazul si se lasa pana se inmoaie cam pe jumatate, dar sa ramana putin crocant. Ideea la mancarea chinezeasca e ca legumele sa fie pe jumatate fierte/fripte, sa nu fie balegoase.

Se pune condiment dupa gust, pentru ca e foarte picant. Se serveste cu orez fiert simplu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

ala_oancea 1

02.11.2009, 11:35

Multumesc Adriana ! Sa ai spor

fluturas 1

13.11.2009, 09:38

super arata,ce pofta am!
am mancat ceva asemanator la un restaurant chinezesc in Bucuresti,mi-a placut la nebunie!
acum o sa fac si eu reteta ta,multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu paste