Mancare chinezeasca cu pui/ porc

de ionix in Porc, 14 Sep 2009 | 16858 vizualizari

 

ador mancarea chinezeasca...

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 400 g carnita slaba de porc
  • sos de soia
  • 2 cepe
  • 2 morcovi mari
  • 1 ardei gras
  • o cutie porumb dulce
  • o cutie ciuperci feliate 
  • sare, chilli
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare chinezeasca cu pui/ porc:

Pieptul de pui se taie cubulete, se condimenteaza cu chilli si putina sare, se pune-ntr-un castron si se toarna sos se soia... Se da la frigider circa 30 minute. La fel se procedeaza si cu carnita de porc.

Legumele de taie julien iar cele la conserva se spala bine si se scurge bine de apa.

 

Intr-o tigaie mai inalta, gen wok, se pune o lingura de ulei de masline la incins. (VOM FOLOSI JUMATATE DIN CANTITATILE DE LEGUME).

Se pune ceapa si se acopera cu un capac. Ceapa se lasa pana cand s-a inmuiat. Apoi, peste ceapa se pune morcovul cu putin sos de soia. Se lasa pana cand incep a se inmuia morcovii. Dupa aceea se adauga ardeiul si se lasa iar pana se inmoaie si ardeiul. Se pune pieptul de pui si inca putin sos de soia. La vreo 5 minute se adauga porumbul si ciupercile. Se lasa pana se patrunde bine pieptul de pui. Aceeasi ordine trebuie urmata si pentru carnea de porc.

Se serveste alaturi de garnitura de orez cu sos de soia.

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sarea se pune de abia la sfarsit pentru ca sosul de soia este destul de sarat.

2

Se pot adauga si alune dar asta pentru cine prefera.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare chinezeasca cu pui/ porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

fluturas 1

03.11.2009, 14:38

aoleu..de cand m-am inscris pe bucataras salivez mereu...
numai bunatati pe care musai trebuie sa le gust!

MazdaRX8 1

09.11.2009, 13:18

Porumb la mancare chinezeasca? Mmmmmmm da! Daca o servesti in Mexic! NU?

ionix 1

09.11.2009, 19:05

hmm, de ce? Porumb se gaseste numai in Mexic? hai c-ai fost tare dac-am scris ca-i chinezeasca e chineazeasca.... nu ma durea mana sa scriu altceva

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu snitele din pulpa de porc