Mancare cu fasole verde și carne

de Ancutsa in Porc, 22 Feb 2020 | 2349 vizualizari

 

Mâncare cu fasole verde și carne, gustoasă, pentru toată familia.

 

INGREDIENTE

  • 100 ml ulei;
  • 500 g carne de porc;
  • Sare, după gust;
  • 2 cepe;
  • 1,3 l apă;
  • 1 kg fasole verde (congelată);
  • 2 lingurițe făină;
  • 3 linguri bulion
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare cu fasole verde și carne:

 

Se taie carnea de porc în bucăți potrivite și se rumeneste într-o cratiță în care am înfierbântat uleiul, se condimentează dupa gust, apoi se acoperă cu apă și se lasă să fiarbă cu capac, la foc domol. Apa nu se pune toată odată la început, ci se completează, pe parcurs, la nevoie (în total aprox 500 ml). Se gătește astfel cam 30 de minute, până când carnea e bine pătrunsă.

 Între timp, se curăță, se spală și se toacă mărunt cele două cepe.

Când carnea este fiartă, se scoate pe o farfurie, iar în uleiul rămas se călesc cepele, până devin aurii apoi se adaugă înapoi carnea, se acoperă cu apă, ținând cont și de cantitatea de fasole ce urmează să o folosim, dar și de cât de mult sos dorim să obținem (aprox 700 ml) și se lasă să fiarbă. Când începe să fiarbă, se adaugă fasolea.

 Cand fasolea s-a fiert, se pregătește sosul.  Se adaugă în mâncare bulionul desfăcut în puțină (aprox 50 ml) apă. Se dizolvă și făina în puțină apă caldă (aprox 50 ml) și se toarnă în mâncare printr-o strecurătoare, pentru a evita eventualele cocoloașe.  Se amestecă bine, se potrivește de sare, dacă mai trebuie. Se mai lasă să fiarbă cam 5 minute și se ia focul.

 

Porții: 10

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 60 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/mancare-cu-fasole-verde-si-carne.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare cu fasole verde și carne" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole verde cu carne de porc