Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

de mirela0911 in Slow Cooker, 26 Oct 2021 | 5992 vizualizari

 

Este cea mai buna iahnie pe care am mancat-o. Unii au zis ca nu vor sa manance asa ceva, dar dupa ce au simtit mirosul, nu s-au mai putut abtine.
Initial am pus fasolea la fiert pentru a prepara fasole frecata. Uitandu-ma la ea ce frumos fierbe, mi-a trecut prin cap sa iau o parte din fasole sa o prepar sub forma de iahnie. Asa ca deja era fiarta mai bine de jumatate si nu a durat decat 2 ore la crock pot sa se gateasca.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe alba, mare
  • sare dupa gust
  • 3 lg ulei
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • cateva boabe de piper
  • 2 frunze de dafin
  • 1 crenguta de cimbru
  • 150 ml bulion de casa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 buc carnati
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot:

Fasolea se tine in apa rece peste noapte. Dupa cum am spus, o pusesem la fiert in apa cu sare pentru a pregati fasole frecata. Cand am luat din ea pentru a face iahnie, era mai mult de jumatate fiarta. 

Se conecteaza aparatul slow cooker Crock Pot la sursa de curent si se seteaza pe programul high pentru 2 ore. Se toarna uleiul si se adauga ceapa taiata marunt. Se lasa sa se incalzeasca. Intre timp se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se pune si morcovul in vas si se amesteca impreuna. Se pune fasolea, se toarna din apa in care a fiert fasolea cat sa o acopere nu foarte tare. Se pun boabele de piper, frunzele de dafin, crenguta de cimbru si bulionul. Se amesteca si se pune capacul.

Carnatul se taie rondele si se prajeste usor intr-o tigaie. Usturoiul se curata si se taie feliute. 

Inainte cu o jumatate de ora de a se termina programul aparatului, se pun carnatii si usturoiul. Se amesteca si se lasa pana la final.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca o vreti de post, se renunta la carnati. E la fel de buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

pe 12.07 la 17:24

Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară

pe 12.07 la 16:17

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

pe 12.07 la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

pe 12.07 la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada de ceafa de porc cu carne tocata, pregatita la slow cooker Crock-Pot