Mancare de bame cu pui

de divainbucatarie in Pui, 29 Apr 2011 | 4231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg bame
  • 4 pulpe inferioare de pui prajite
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei de maline
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 linguri de vin
  • 1 legatura de patrunjel sau marar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de bame cu pui:

Pentru inceput lasam bamele sa stea 10 minute in apa fiarta si luata de pe foc. Astfel se vor opari.

Intre timp calim ceapa tocata marunt. Punem bamele opartite peste aceasta, urmand sa le prajim impreuna 2 minute.


Le punem apoi intr-un vas termorezistent, impreuna cu puiul prajit, sucul de rosii, vin si verdeata. Adaugam 50 ml apa calda, sare si piper.


Acoperim vasul cu o folie de staniol si dam la cuptor la 200°C pentru 20-30 de minute. Dupa 15 minute ne uitam sa vedem daca a scazut sosul foarte mult. Putem sa mai adaugam inca 50 ml apa calda in acest caz.


Servim mancarea calda, imediat cand o scoatem din cuptor.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de bame cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Kiko 1

25.06.2011, 09:20

Dragilor,
eu am cultura de bame. Daca cineva este interesat de bame tinere si proaspete (din Bucuresti sau imprejurimi), in "limita stocului disponibil" va servesc cu mare placere!

Bamele sunt o minune, din punctul meu de vedere! Sunt foarte nutritive, au o multime de calitati, fac minuni in organism si sunt si foarte gustoase!

divainbucatarie 1

27.06.2011, 09:37

Multumesc kiko, am retinut ideea.

Panacris 1

16.05.2015, 15:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Stufat de pui cu leurda