Mancare de bob

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de post, 6 Apr 2015 | 4434 vizualizari

 

Mie imi place foarte mult bobul, mai ales ca gasesc foarte putin de obicei (mananc o data pe an cand gasesc facut de mamaie, la tara). Anul asta mi-a dat si mie si am facut jumatate din el deocamdata. In mod normal se face cu prajeala deasupra, cu ceapa si rosii sau bulion, dar cum prajeala nu este sanatoasa si sunt si proaspat operata, am facut un sos de bulion.
P.S.: este foarte migalos de curatat.

 

INGREDIENTE

  • Bob:
  • 350g bob uscat (in urma umflarii cu apa si a curatarii s-au facut 480g bob);
  • o ceapa;
  • 2-3 linguri ulei;
  • apa cat sa acopere tot bobul;
  • sare, dupa gust.
  • Sos:
  • o lingura bulion;
  • un praf de sare;
  • un praf de zahar;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • doua linguri ulei;
  • 5 linguri apa;
  • un varf de lingurita de busuioc uscat.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de bob:

Bobul se pune in apa rece la inmuiat cu o zi inainte de preparare.

A doua zi, se ia fiecare bob si se curata de piele, eventual de gargarite.

Se fierbe in oala sub presiune cu o ceapa tocata si 2-3 linguri de ulei cu apa cat sa il acopere circa o ora. Dupa aceea se pune intr-o cratita si se mai fierbe pana cand scade apa de tot. Eventual se paseaza daca este necesar. Se pune sare, dupa gust.

Pentru sos, se fierb intr-o craticioara toate ingredientele circa 5-10 minute, pana cand se leaga. Sosul se pune peste bob.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de bob" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

gaby_gabytza 1

07.04.2015, 12:36

anca_rm 1

07.04.2015, 18:35

nu am mancat bob dar cred ca e bunnn , am citit si articolul tau si o sa incerc cand voi gasi sa cumpar

Catalinaflorea 1

07.04.2015, 22:24

un fel de humus romanesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
MANCARICA DE DOVLECEI