Mancare de cartofi la cuptor

de iry-gabriela in Mancaruri de post, 16 Feb 2012 | 18647 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg de cartofi,
  • 2 cepe,
  • un morcov,
  • 3 linguri de orez,
  • 3 linguri de bulion,
  • 3 linguri de ulei,
  • piper ,
  • secretul gustului ,
  • patrunjel
  • foi dafin.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de cartofi la cuptor:

Cartofii se curata si se spala dupa care se taie pe jumate si apoi rondele. Ceapa se curata si se spala dupa care se toaca. Morcovul se spala si se da pe razatoarea mare.

Se pun intr-un vas termorezistent 3 linguri de ulei peste care se adauga un rand de cartofi, unul de ceapa, unul de morcov, piper, foi dafin, apoi iar unul de cartofi, unul de morcov, unul de ceapa ...ultimul fiind de cartofi. Bulionul se desface cu o cana de apa. Peste cartofi se pune orezul spalat si apoi se adauga bulionul. La final se aduga secretul gustului si se acopera cu apa.   

Se da la cuptor la foc potrivit la inceput acoperit ca sa fiarba inabusit, iar apoi se lasa descoperit  pentru a scadea apa. Dupa ce se scoate de la cuptor se presara cu patrunjel verde (eu nu am avut patrunjel dar am pus marar care este la fel de bun). Se serveste cald sau rece, dupa preferinta, sau cu gogosari in otet! 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

iry-gabriela 1

16.02.2012, 18:58

va multumesc si ma bucur ca va place

mirela0911 1

16.02.2012, 21:38

ce bine arata!

jolygina 1

19.02.2012, 10:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu usturoi verde si naut