Mancare de ciuperci aromate de post cu mamaliga la gratar

de Sylvia in Mancaruri de post, 17 Noi 2010 | 11695 vizualizari

 

Va prezint azi o mancare simpla si aromata dar totodata deosebita din cauza unor mici detalii. La mancarea de ciuperci am adaugat hribi uscati rehidratati care i-au dat o aroma de vis si am servit mancarica cu niste patrate de mamaliga la gratar, un deliciu......

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • 500 grame de ciuperci ( eu am pus ciuperci champinion ),
  • o ceapa de marime medie ( echalote am pus eu),
  • o lingura de ulei,
  • un sfert de ardei rosu, 
  • o mana de hribi uscati rehidratati,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • 2 cuburi de legume facute de mine am mai pus eu : http://bucataria-sylviei.ro/cuburi-de-legume.html.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ciuperci aromate de post cu mamaliga la gratar:

Preparare : se taie ciupercile lamele ( eu am folosit champinioane congelate gata feliate de data asta ).


Am rehidratat hribii uscati lasadu-i sa dea un clocot de 5 minute apoi am lasat sa se linsiteasca apa putin si am stors ciupercile. Apa ramasa am folosit-o la prepararea mancarii pentru ca e foarte aromata.


Intr-un vas punem ceapa tocata fin si uleiul si apoi adaugam ciupercile si condimentele. Eu am folosit si de aceasta data ceanul de fonta, il folosesc la absolut tot ce inseamna pregatit mancare pe aragaz. Dupa ce lasam sa se caleasac putin ciupercile adaugam hribii rehidratati taiati bucati si turnam apa in care i-am rehidratat si adaugam ardeiul taiat cubulete. Lasam sa se faca la foc mic pret de 15-20 minute .


In timp ce se facea mancarica, am facut o mamaliga putin mai consistenta, am intins-o pe un platou neaderent si am aplatizat-o intr-un strat de 2-3 cm. Se decupeaza dreptunghiuri de marimea dorita si se prajeste pe gratarul pensulat cu ulei de masline. Face o crusta aurie si usor crocanta, extraordinara la gust, iar in mijloc ramane moale. E de vis mamaliga asta, in bucataria italiana am vazut prima data metoda asta si i-am ramas fidela . Puteteti sa puneti si unt sarat inloc de ulei daca nu este de post .


Am servit ciupercile fierbinti cu mamaliga la fel fierbinte si aromata . Sincer va spun a fost de vis, hribii si-au lasat aroma exact cat trebuie, mamaliga a avut rolul ei ….o mancare lejera si aromata. Sper sa o testati si sa imi spuneti ca am avut dreptate.

 

TIPS-URI

1

La sfarsit am adaugat putin amidon sa ii dau onctuozitate si  verdeata aromata, eu am pus marar de data asta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ciuperci aromate de post cu mamaliga la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Criss 1

22.11.2010, 12:46

Sosesc. Ador ciupercile.

Sylvia 1

23.11.2010, 10:20

Vero ce ma bucur sa te vad abia astept zilel de peste o sa fac o reteta de-a ta

Sylvia 1

23.11.2010, 10:20

Criss te servesc cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de ghebe