Ardei umpluti cu salata de vinete

de RODIMUR in Mancaruri de post, 11 Aug 2019 | 4225 vizualizari

 

Acesta este un aperitiv aspectuos, gustos și de post, pe care l-am făcut săptămâna trecută, atunci când mi-am propus să termin ultimele pungi de vinete de la congelator. Evident, rețeta se poate face și cu vinete proaspete, de sezon...
 

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete mici (sau două mari)
  • 4 ardei grași
  • 1/2 ceapă roșie
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • Pentru decor:
  • 8-10 roșii cherry
  • felii subțiri de ceapă roșie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu salata de vinete:

Vinetele se scot de cu seară de la congelator, ca să se decongeleze natural, într-o strecurătoare și ca să se scurgă bine de lichid.

Ceapa se curăță, se spală și se taie mărunt.

Se spală roșiile cherry și se taie.

Se spală ardeii, se taie în jumătăți și se curăță de cotoare și de semințe.

Când vinetele s-au scurs bine, se toacă bine, cu un tocător de lemn și apoi se adaugă ulei de floarea soarelui, după gust și se mixează, până ce se uniformizează.

Se adaugă ceapa tăiată mărunt și se condimentează cu sare și piper, după gust.

Se umplu ardeii tăiați jumătăți cu 2-3 lingurițe încărcate de salată (în funcție de mărimea ardeilor) și se decorează cu felii de ceapă roșie și cu sferturi/jumătăți de roșii cherry.

Se ține la frigider până la servire.

 

TIPS-URI

1

Scoateți vinetele de seara, din congelator, pentru ca pe timpul nopții, să se decongeleze natural. Pentru aceasta, puneți-le într-o strecurătoare, ca între timp să se și scurgă de lichid.

2

Pentru tocat vinetele, folosiți mai bine un tocător de lemn. Se zice că este mai sănătos așa...

3

Folosiți ceapă roșie, care nu este iute și dă un gust bun preparatelor, mai ales când este în stare crudă.

4

Uleiul, sarea și piperul se pun în conformitate cu gustul fiecăruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Plachie de fasole boabe