Inimioare si figurine -post

de nadina73 in Mancaruri de post, 26 Feb 2010 | 5127 vizualizari

 

ceva bun pentru cei care tin post si in special daca sunt in forme de figurine sunt adorate de piticii mei

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 400 ml ulei
  • 200 g de zahar
  • 300 ml apa minerala
  • 3 vanili
  • coaja de lamanie
  • sucul de la 1 lamaie
  • faina aproximativ 1,2kg
  • nuca de cocos ,nuca macinata sau mac apoximativ 300 g pt ornat
  • 250 ml apa ,
  • 150 g zahar ,
  • esenta vanilie 1 sticuluta sau fiola
  • cacao 2 linguri
  • dulceata de care doriti ( eu am pus de capsuni)
  • 2 prafuri de copt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare si figurine -post:

Se amesteca uleiul cu apa minerala si praful de copt stins cu zeama de lamaie si apoi punem faina si coaja de lamaie,vanilia. Amestecam bine pana devine un aluat potrivit pt a lucra cu el.Apoi se pune pe masa cu faina si se framanta putin pe masa ,dupa care 3/4 din aluat il punem deoparte iar in sfertul ce a ramas punem cacao si framantam bine sa se incorporeze bine cacaua.

Intindem foaie din aluat alb si la fel si din cel maro  si apoi taiem cu diferite forme care se lipesc intre ele cu o ideie de gem nu mult fiindca in momentul coacerii se vor rastuna ,vor aluneca.Se fac formele dorite si se pun in tava tapetata cu faina ,dupa ce sau copt se scot si asa fierbinti se trec prin siropul format din apa ,zahar si esenta de vanilie dupa care se dau prin nuca de cocos,nuca macinata. Bunica mea le mai dadea si prin mac.

Sunt pufoase si foarte gustoase,bunica mea le facea(vb la trecut fiindca nu mai e) de fiecare data in postul  Pastelui  si al Craciunului

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare si figurine -post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Michelle 1

26.02.2010, 21:11

mihaelar63 1

27.02.2010, 07:28

ce dragute ajutoare ai asa cred , ca ai avut spor la lucru

nadina73 1

27.02.2010, 11:41

da intradevar le place tare mult sa "ma ajute" nu pot sa fac nimic ,sa cocaresc ca sant prezenti si vor si ei coca sa intinda sa faca forme

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sardine la cuptor