Mancare de conopida

de Anamaria Cook in Mancaruri de post, 27 Mar 2012 | 13233 vizualizari

 

Reteta asta mi-a preparat-o tata acum ceva ani si mi-a placut foarte mult, dar din pacate am dat-o uitarii. Astazi am descoperit o conopida in frigider cu care nu stiam ce sa fac si mi-am reamintit de aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • o conopida potrivita
  • o ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • un morcov
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • patrunjel
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de conopida:

Rupeti conopida in ciorchini potriviti si saplati-o sub un jet de apa rece. Apoi puneti-o la fiert in apa cu un praf de sare.


Taiati marunt ceapa, morcovul si usturoiul si puneti-le la calit in putin ulei.


Cand conopida s-a fiert atat cat sa intre furculita in ea, scurgeti apa si puneti-o in cratita peste ceapa calita.


Tocati patrunjelul marunt si amestecati-l cu pasta de tomate dizolvata intr-o cana cu apa.


Turnati amestecul peste conopida(mai adaugati apa cat aproape sa acopere conopida) si lasati sa fiarba pentru 15-20 de minute. Potriviti de sare si piper.


Eu am servit cu pui la gratar.



POFTA BUNA!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

VERONICA2607 1

27.03.2012, 18:59

buna

MIUTA 1

27.03.2012, 23:46

Imi place

Alinutza80 1

28.03.2012, 21:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu rozmarin la cuptor