Mancare de dovlecei cu morcovi

de babi5 in Mancaruri de legume, 3 Iul 2014 | 6801 vizualizari

 

Este si aceasta mancarica ca si multe altele mancarea copilariei mele. Noi ii spuneam tuspaisi, deriva de la un fel de mancare mostenita de la nemti. Eu am imbunatatit-o adaugand morcovi si ardei. Este o mancarica de sezon si mie imi place tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg dovlecel ras (2 bucati mai mari)
  • 5 morcovi (cam 500-600 gr)
  • 1 cutie 200 gr smantana
  • 280 gr iaurt (2 pahare)
  • 4 linguri faina
  • 3 oua
  • 2 lingurite vegeta
  • 1 lingurita sare
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • 2 cepe mai mari
  • 1 ardei galben gras
  • 100 ml ulei
  • Marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de dovlecei cu morcovi:

Se curata dovlecelul, se da prin razatoarea cu ochiuri mari, se sareaza si se pune la o parte.


Intre timp curatam morcovii, ceapa si ardeiul, le spalam bine, apoi morcovii ii dam prin razatoare. Ardeiul si ceapa le tocam marunt si impreuna cu uleiul si morcovii le punem la calit cu 100 ml apa. Se potriveste de sare, vegeta si piper si se lasa sa fiarba 10 minute, apoi stoarcem bine dovlecelul si punem peste morcovi. Adaugam apa calda cat sa-i acopere un picut, apoi lasam sa fiarba inca 15 minute.


Separam galbenusurile de albusuri, apoi peste galbenusuri adaugam smantana si iaurtul. Amestecam bine apoi adaugam faina amestecind continuu sa nu faca cocoloase. Compozitia obtinuta o adaugam peste dovlecel, apoi lasam sa mai dea cateva clocote. Se asezoneaza cu marar verde.


Pofta buna si sa va fie de folos.

 

TIPS-URI

1

Cine doreste poate adauga cand serveste si putin otet sau suc de lamaie

2

Este un fel de mancare la care putem adauga ca si garnitura: ochiuri de ou, carnaciori, gratar, friptura, snitele, chiftele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovlecei cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

babi5 1

05.07.2014, 08:54

Vkadimir iti multumesc

mihaelar63 1

08.07.2014, 12:04

Si eu vreau

babi5 1

08.07.2014, 14:27

Te pup Mihaela draga si-ti multumesc de apreciere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Mancare de dovlecei