Mancare de dragavei

de Steffy in Mancaruri de post, 22 Mar 2013 | 8723 vizualizari

 

Suntem in post si putem alege din piata multe legume pentru a face mancaruri. Pentru astazi am ales dragaveiul. Am cumparat o plasa uriasa si am ramas cu doua portii de mancare.....hahahahah. Dar macar am mancat sanatos si verde, cum vor toti nutritionistii.

 

INGREDIENTE

  • 500 g dragavei proaspat
  • o ceapa
  • 150 g pasta tomate sau rosii in bulion
  • jumatate de lamaie
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare, piper dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline
  • o cutie peste in sos tomat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de dragavei:

Spalam foarte bine dragaveiul si il rupem in bucati mici.


Punem apa pe foc si cand fierbe, adaugam dragaveiul timp de 5 minute.


Separat, taiam ceapa marunt si o punem la calit in uleiul de masline. Adaugam pasta de tomate sau rosiile in bulion, sare si piper. Lasam pe foc mic timp de 10 minute. Cand este gata, adaugam usturoiul maruntit si zeama de la jumatatea de lamaie.


Pentru un gust altfel, am pus cativa pestisori in sos tomat peste mancare.


Se poate servi in zilele de post fara pestisori. Daca e dezlegare la peste, nu este nicio problema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dragavei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Steffy 1

22.03.2013, 22:06

Dragaveiul este o planta, se vede si in foto. Nu ati vazut deloc la piata? La noi e plin pe tarabele taranilor de spanac, dragavei si urzici. Fiecare sunt diferite si foarte sanatoase.

Rocsi 1

22.03.2013, 22:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Mancare de dragavei