Mancare de fasole boabe cu afumatura

de cristeena20 in Porc, 8 Apr 2014 | 8354 vizualizari

 

De obicei iahnia de fasole o fac diferit , la fel si supa sau ciorba de fasole uscata cu afumatura. Pentru acest fel ideile mi-au venit pe parcursul gatitului; rezultatul a fost spectaculos ...un deliciu pentru iubitorii de fasole cu afumatura. Avantajul acestei parti d ela porc afumata este ca se gateste mai repede decat ciolanul si mancarea devine mai gelatinoasa...

 

INGREDIENTE

  • o bucata (cca 1 kg) de afumatura de porc
  • 2 cutii mari de fasole uscata (sau fasole boabe uscata fiarta separat)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras (sau puteti pune colorati )
  • 1 morcov
  • pasta de ardei rosu (2 linguri)
  • 1 lta boia de ardei
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 1 pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • sare, piper, 2 foi de dafin, o crenguta de cimbru; putin chimen, piri-piri
  • coriandru verde proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole boabe cu afumatura:

- Avem nevoie de o bucata de afumatura. Eu am avut carnea de la capul de porc afumata cu urechea, ratul si obrazul. Spalati bine si taiati cubulete.


- Ceapa se taie julien si se pune la calit intr-o cratita cu ulei de masline. Cand devine moale si transparenta adaugam ardeiul taiat cuburi potrivite . Lasam sa se caleasca inca putin impreuna si apoi adaugam morcovul taiat cuburi mici. Punem foaia de dafin si acoperim vasul cca 5 minute sa se inabuse impreuna.


- Adaugam boia si pasta de ardei rosu si de tomate. Adaugam carnea afumata , amestecam toate bine si turnam vinul alb si apa fierbinte. Adaugam sare, piper, cimbru, chimen si acoperim . Lasma sa fiarba cca 1 ora. Daca e nevoie maia daugam apa. Gustam carnea si daca e bine fiarta adaugam fasolea boabe din conserva. Eu am pus din doua feluri: alba si rosie. Lasam sa mai fiarba putin, aduagam piri-piri (aveti grija ca acei ardei sunt foarte iuti. eu am pus doar unul si arde ) .


Dupa cca 15 minute adaugam coriandru proaspat tocat si stingem focul.


 

TIPS-URI

1

Noi servim iahnia de fasole cu orez alb si evitam painea. Este o combinatie foarte buna si nu uitati vinul rosu.

2

cu siguranta se poate aduaga carnat afumat sau bacon (eu nu am avut si am facut fara)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole boabe cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Alexandra Burz 1

08.04.2014, 22:39

Satisfyyourcravings 1

09.04.2014, 11:06

Super!

anca_rm 1

09.04.2014, 11:40

cat de buna ar fi o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu afumatura