Mancare de fasole boabe cu afumatura

de cristeena20 in Porc, 8 Apr 2014 | 14525 vizualizari

 

De obicei iahnia de fasole o fac diferit , la fel si supa sau ciorba de fasole uscata cu afumatura. Pentru acest fel ideile mi-au venit pe parcursul gatitului; rezultatul a fost spectaculos ...un deliciu pentru iubitorii de fasole cu afumatura. Avantajul acestei parti d ela porc afumata este ca se gateste mai repede decat ciolanul si mancarea devine mai gelatinoasa...

 

INGREDIENTE

  • o bucata (cca 1 kg) de afumatura de porc
  • 2 cutii mari de fasole uscata (sau fasole boabe uscata fiarta separat)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras (sau puteti pune colorati )
  • 1 morcov
  • pasta de ardei rosu (2 linguri)
  • 1 lta boia de ardei
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 1 pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • sare, piper, 2 foi de dafin, o crenguta de cimbru; putin chimen, piri-piri
  • coriandru verde proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole boabe cu afumatura:

- Avem nevoie de o bucata de afumatura. Eu am avut carnea de la capul de porc afumata cu urechea, ratul si obrazul. Spalati bine si taiati cubulete. 

- Ceapa se taie julien si se pune la calit intr-o cratita cu ulei de masline. Cand devine moale si transparenta adaugam ardeiul taiat cuburi potrivite . Lasam sa se caleasca inca putin impreuna si apoi adaugam morcovul taiat cuburi mici. Punem foaia de dafin si acoperim vasul cca 5 minute sa se inabuse impreuna. 

- Adaugam boia si pasta de ardei rosu si de tomate. Adaugam carnea afumata , amestecam toate bine si turnam vinul alb si apa fierbinte. Adaugam sare, piper, cimbru, chimen si acoperim . Lasma sa fiarba cca 1 ora. Daca e nevoie maia daugam apa. Gustam carnea si daca e bine fiarta adaugam fasolea boabe din conserva. Eu am pus din doua feluri: alba si rosie. Lasam sa mai fiarba putin, aduagam piri-piri (aveti grija ca acei ardei sunt foarte iuti. eu am pus doar unul si arde ) .

Dupa cca 15 minute adaugam coriandru proaspat tocat si stingem focul.

 

TIPS-URI

1

Noi servim iahnia de fasole cu orez alb si evitam painea. Este o combinatie foarte buna si nu uitati vinul rosu.

2

cu siguranta se poate aduaga carnat afumat sau bacon (eu nu am avut si am facut fara)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole boabe cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu costiţă de porc