Mancare de fasole cu ciolan afumat

de mihaelar63 in Porc, 10 Dec 2013 | 5813 vizualizari

 

Inca o mancarica serioasa de aceia gen ,, piesa de rezistenta ,, . Binenteles ca ar figura in meniul localului meu . Nu stiu denumirea soiului de fasole boabe ( la noi se zice fasole grănata ), o am de la piata , dar este deosebit de gustoasa .

 

INGREDIENTE

  • 1kg ciolan afumat dezosat
  • 500 gr fasole boabe
  • sare
  • 3 cepe
  • 3 morcovi mici
  • 1 ardei rosu
  • 1 telina mica
  • 8 catei usturoi
  • 2 linguri pasta ardei rosu
  • 1 lingurita boia ardei iute
  • 100 ml ulei
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura cimbru tocat
  • 2 linguri faina alba
  • sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole cu ciolan afumat:

Fasolea se spala bine si se pune la fiert cu bicarbonatul .


Dupa primul clocot se schimba apa . Astfel va fierbe mai repede .


Acum se pune la fiert si ciolanul intreg .


Legumele se curata si se spala . Se toaca de marimea si forma preferata .


Scoateti ciolanul si-l feliati .


Dati feliile prin faina alba+pasta de ardei si le prajiti in ulei incins .


In uleiul ramas caliti legumele , adaugati fasolea fiarta cu tot cu apa .


In acest moment puneti boiaua , cimbrul , sarea si foaia de dafin .


Lasati mancarica pe foc sa scada apa . Serviti cu verdeata si felii de ciolan afumat prajite rumen .


 

TIPS-URI

1

Obligatoriu serviti mancarea aceasta cu muraturi sau moare acra de pe varza .

2

Fierband 10 minute la inceput fasolea boabe cu bicarbonat veti reduce timpul de fierbere la jumatate , nu va va supara la stomac si coaja fasolei va fi moale . Dupa primul clocot schimbati apa cu alta tot fierbinte si continuati prepararea .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

_Alina_ 1

11.12.2013, 10:28

Deliciosenia asta ma lasa fara saliva-n gura!

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 12:53

O bunatate !

danakarin 1

12.12.2013, 00:22

Ai postat tot felul de bunatati in ultimul timp, dar la asta chiar nu rezizt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu afumatura